Sudbine

MJESECI PROLAZE, A POMAKA NEMA Još nije pokrenuta istraga u vezi sa smrću Snežane, koja je tri puta zvala hitnu

Osnovno javno tužilaštvo u Kragujevcu još nije pokrenulo istragu u vezi sa smrću Snežane Dreo (65) iz tog grada, čiji su sinovi tužili Zavod za hitnu medicinsku pomoć, jer nisu došli kod nje kući iako ih je tri puta zvala i žalila sa na simptome srčanog udara, a tog istog dana i preminula.

MJESECI PROLAZE, A POMAKA NEMA Još nije pokrenuta istraga u vezi sa smrću Snežane, koja je tri puta zvala hitnu
FOTO: FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Snežana je 19. maja u jutarnjim satima zvala Hitnu pomoć. Rekli su joj, kako je za Telegraf ispričao njen sin, da se sama snađe. Poslije podne je smogla snagu da taksijem ode u Zastavinu ambulantu, u kojoj je nedugo nakon što je primljena, i preminula.

Kobnog dana je ona Službu hitne pomoći u Kragujevcu prvi put zvala u 06.07 sati. Poziv je trajao 2 minuta i 58 sekundi. Drugi put u 06.42 u trajanju od 1 minuta i 44 sekunde, a treći put u 09.19 kada je razgovor trajao 1 minut i 44 sekunde.

– Sva tri poziva su upućena sa majčinog broja telefona (broj poznat redakciji). Žalila se na jasne simptome srčanog udara, od kojeg je, očigledno bila u neposrednoj opasnosti po život. Svjesno ili nesvjesno sva tri poziva su završena samo razgovorom, i pored toga što im je jasno rekla da ne može da trpi bolove, i da ne može ni do toaleta da ode od njih. Rečeno joj je da se sama snalazi, i da se javi kod svog ljekara – rekao je za Telegraf Snežanin sin Boris Dreo.

U 16.16 časova Snežana se javila u Zastavinu ambulantu u Kragujevcu. U 17.30 sati joj je konstatovana smrt .

Zato su sinovi, Boris i Anton Dreo, tužili su ljekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Tužbu su podnijeli i protiv ljekara Zastavine ambulante, u kojoj je, kako kaže, vjerovatno usljed neadekvatnog liječenja, njihova majka i preminula.

Zamjenik osnovnog javnog tužioca u Kragujevcu Gordana Striković nam je prije deset dana u pisanom odgovoru rekla da su u toku provjere navoda podnijete krivične prijave, koje su od značaja za donošenje javnotužilačke odluke.

Sudeći po odgovoru koju smo jutros dobili, u slučaju se nije odmaklo, jer javnotužilačka odluka još nije donijeta.

– Još se vrše provjere, javnotužilačka odluka još nije donijeta – piše u odgovoru ovog tužilaštva na pitanje da li je pokrenuta istraga.