Hronika

Mještani najavili blokadu puta: Dvije tinejdžerke (16) teško povrijeđene nakon što ih je automobilom “pokosio” vozač (78)

Dvije 16-godišnjakinje su zadobile teške tjelesne povrede, opasne po život, nakon saobraćajne nesreće koja se sinoć dogodila na ulazu u Blagaj, južno od Mostara.

policijski automobil
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici je N.H., koja je sinoć podvrgnuta operativnom zahvatu i trenutno je hospitalizovana na Klinici za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

Na Odjelu za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu Kantonalne bolnice „Dr.Safet Mujić“ je A.B. rečeno je da je ona trenutno stabilno. U toj bolnici je E.S. (17), koja je zadobila lakše tjelesne povrede.

Sinoć je tri tinejdžerke je pokosio automobil “bmw”, kojim je upravljao 78-godišnji E.F. i to nakon što su izašle iz autobusa.

Pročitajte još

Nakon što su izašle iz autobusa, djevojke su prije prelaska ceste, na proširenju, propustile nekoliko automobila. Međutim, u trenutku dok su skoro prešle cestu na njih je naletio “bmw”. I vozač je zadobio lakše povrede te je nakon ukazane ljekarske pomoći otpušten na kućno liječenje.

Preduzete su sve neophodne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ove teške saobraćajne nesreće. Na mjestu nesreće jutros su se okupili građani koji su upozorili da će blokirati cestu ako se ne pronađu adekvatna rješenja saobraćajnih uslova u tom dijelu naselja, piše Avaz.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije