Banjaluka

Mještani Starčevice mjesec dana gledaju u makadam: Tuzlanska ulica raskopana i sastrugana čeka novi asfalt

Mještani Starčevice u Tuzlanskoj ulici već mjesec dana gledaju u raskopanu saobraćajnicu od skoro kilometar i po. Uveliko slušaju obećanja nadležnih da će ova ulica napokon biti gotova.

RADOVI U TUZLANSKOJ ULICI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Ova ulica je i ranije imala problema sa ogromnim rupama zbog kojih su mještanima uništavani i automobili. Iz Grada su na kraju reagovali, raskopavši čitavu ulicu ostavljajući je tako mještanima u amanet. 

Mještanin ovog naselja za Srpskainfo je rekao da stalno prolazi ovom ulicom i da konstantno uništava automobil.

– Ne shvatam zašto se do sada ovo nije završilo. Upozoravamo već mjesecima da dođu i rješe ovaj problem, ali niko ništa – istakao je on.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Starčevica, Dragomir Đukić istakao je da Tuzlanska ulica već 30 do 40 dana stoji raskopana kada je krenula rekonstrukcija ove ulice i, kako kaže, do danas ona nije gotova.

Pročitajte još

– Mislim da je to dug vremenski period, a i prvi neki planovi oko Tuzlanske ulice su bili da se samo pokriju udarne rupe. Kasnije je došlo do neke promjene i oni su sastrugali čitavu ulicu i rade rekonstrukciju 1.400 metara. Tuzlanska ulica nije bila prioritet za komunalnu potrošnju za 2023. godinu s obzirom da u jednom dijelu ove ulice nije završena kanalizacija. Suludo je raditi novi asfalt pa nakon 6-7 mjeseci taj novi asfalt sjeći i postavljati kanalizaciju – istakao je Đukić.

Đukić smatra da je bilo većih prioriteta kao što je Ulica Save Ljuboje i drugih ulica u Starčevici.

– Imamo Ulicu Jug Bogdana. Bilo je i nekih drugih poslova oko Tuzlanske ulice. Kao predsjednik Savjeta konstantno šaljemo upite građana u Grad Banjaluku i smatramo da je većina tih zahtjeva opravdana – rekao je Đukić. 

A prvi koji je objavio informaciju da se više od mjesec dana čeka na asfaltiranje Tuzlanske ulice bio je odbornik u Skupštini grada, Saša Lazić. Na ironičan način, proslavio je, kako kaže, jubilej raskopane Tuzlanske ulice.

SAŠA LAZIĆ ODBORNIK U TUZLANSKOJ ULICI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Dakle, danas komšije proslavljaju mali jubilej, a to je mjesec dana drndanja autima preko oštrih prekopa, a sve sa setom i nostalgijom za rupama koje su tu stajale do ovog rovanja, sigurno godinu ili dve – istakao je.

Dodaje da se “kao predstavnik ove raje i naroda” u njihovo ime zahvaljuje Gradskoj upravi, sa željama da i dalje istraju u borbi protiv rada na ulicama koje nisu u centru grada. 

– Svi zajedno želimo još mnogo ovakvih jubileja! U nadi da će ovakvo stanje ostati još bar jedanaest mjeseci, pa da mu slavimo i prvi rođendan – istakao je Lazić.

Lazić smatra da je ovo sve sramota kada su u pitanju ulice u prigradskim i gradskim naseljima u Banjaluci.

– Glavna ulica u Ramićima koja je frekventna. To je sve rupa na rupi. I Tuzlanska ulica… Užasno je bilo stanje, a sad je još užasnije. Ulica je jako nezgodna i strma. Ranije su rupe stajale ovdje po godinu do dvije i niko ništa nije radio – rekao je Lazić.

Čeka se bolje vrijeme

Iz Grada za Srpskainfo kažu da su u toku završni radovi na pripremama pred asfaltiranje Tuzlanske ulice, te u zavisnosti od vremenskih uslova, u narednim danima pristupiće se asfaltiranju iste. – Izvođači radova su u prethodnom bili raspoređeni na druge lokacije, gdje su takođe vršene rekonstrukcije, asfaltiranja i krpljenje udarnih rupa – rekli su oni.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije