Hronika

MJEŠTANI UPLAŠENI NAKON UBISTVA MLADIĆA "Momci koji su nasmrt pretukli Martina STRAH I TREPET"

Mještani Novog Kneževca u strahu su nakon jezivog ubistva sedamnaestogodišnjeg Martina Barne (17) i, kako kažu, činjenice da su za zločin osumnjičena djeca.

MJEŠTANI UPLAŠENI NAKON UBISTVA MLADIĆA "Momci koji su nasmrt pretukli Martina STRAH I TREPET"
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Zbog sumnje da su Martina ubili uhapšeni su M. D. (19) i Jovan D. (18), kao i dvojica maloljetnika starosti 15 i 16 godina, svi iz Novog Kneževca.

Ipak, ti mladići su odranije poznati mještanima i to ne po dobru. Prema njihovim riječima, Martina su prebili momci koji su bili strah i trepet u njihovom naselju.

Taj isti M. D. koji je uhapšen za ubistvo Martina pretukao ga je prije dvije nedjelje. Marijan je nedavno jednom dečaku iz Sente nanio povrede “bokserom” u glavu, a i prije toga je bio poznat po nanošenju teških tjelesnih povreda. Sigurno više od pola godine pravi probleme – kaže izvor Blica upoznat sa slučajem.

Martin je 12. novembra trebalo da uđe u svijet odraslih. Nažalost, 18. rođendan, kome se, po rečima poznanika, jako radovao ovaj učenik trećeg razreda saobraćajnog smjera, nije dočekao.

Pročitajte još

– Njegovi roditelji su razvedeni i on je živio sa majkom, a otac mu radi u Mađarskoj. Kobnog dana je otišao u Kanjižu kod nekog prijatelja, trebalo je da se vrati kod bake, koja ga je čekala. Kako se nije vraćao, ona ga je uporno zvala, ali se nije javljao. Bio je dobro dijete i nije imao običaj da se ne javlja, što je porodici bilo dovoljno da počne da misli na ono najcrnje – pričaju komšije u kraju gdje je mladić boravio.

Podsjetimo, beživotno tijelo mladića pronađeno je 18. septembra u parku u Novom Kneževcu koji se nalazi neposredno između centra ove sjevernobanatske varošice i rijeke Tise. Tijelo je pronašla jedna mještanka, koja je izašla ujutru da prošeta ljubimca i odmah je alarmirala policiju.

Zbog sumnje da su počinili ovaj stravičan zločin, policija je privela M. D. (19), Jovana D. (18), kao i dvojicu maloljetnika, koji su, prema navodima medija, u krvnom srodstvu. Naime, privedena su tri rođena brata i njihov brat od strica.

Prihvati notifikacije