Svijet

Mjesto gdje nikada nije dosadno: Ovdje se nalazi rijeka duga samo 36 metara i najmanji park na svijetu

Američki grad ne tako laskavog imena nudi turistima boravak u prelijepoj prirodi, kao i druženje sa alpakama, uživanje u škotskim gajdama i kiltovima, kao i jedinstveno krstarenje rijekom.

Američka zastava
FOTO: NIKOLA FULL GAMER/YOUTUBE/SCREENSHOT

U američkoj državi Oregon se nalazi jezero Krater, koje je sa svojih 597 metara najdublje u SAD, kao i jedno od najdubljih na svijetu. Takođe, u toj zemlji se nalazi rijeka D, duga samo 36 metara, najmanji park na svijetu, a ovo mjesto može da se pohvali da je prvo u SAD legalizovalo halucinogeni sastojak, takozvanih “magičnih pečuraka” psilobicin.

Osim toga, u Oregonu je se nalazi grad koji se zove Boring ili “najdosadniji grad na svijetu”. Lako pamtljivo ime Boring duguje Vilijamu Harisonu Boringu, vojniku Unije u američkom građanskom ratu, čija je porodica 1856. godine podigla farmu u tom kraju.

Ali Boring, koji se nalazi u podnožju planinskog lanca Kaskade na oko 20 kilometara od Portlanda, nudi dovoljno zanimljivih stvari. Zbog svog imena, Boring je zvanično prijateljski grad škotskog Dulla, a 9. avgusta tradicionalno se održava proslava u čast oba grada. Škotske gajde i kiltovi tada preplavljuju Boring, piše B92.

Američki grad nelaskavog imena nudi turistima boravak u prelijepoj prirodi, kao i druženje sa alpakama na farmama. Boring je tokom ljeta tradicionalno domaćin festivala na rijeci, kada učesnici u crnim kupaćim kostimima plove rijekom Klakamas na daskama, splavovima i čamcima na naduvavanje.

Sa plovcima u vidu crnih labudova, kovčega i različitim čudima, rječna povorka je zaista neobičan prizor koji ne treba propustiti.

.

Prihvati notifikacije