Politika

"MLADE NE MOGU OŠTRO DA OSUDIM" Vučić izjavio da će gužve tokom "Crnog petka" donijeti DODATNE PROBLEME

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne može oštro da osudi mlade ljude koji su juče išli u kupovinu po popustima, ali da će to svakako donijeti dodatne probleme po pitanju broja zaraženih koronom, što će se vidjeti u danima koji dolaze.

"MLADE NE MOGU OŠTRO DA OSUDIM" Vučić izjavio da će gužve tokom "Crnog petka" donijeti DODATNE PROBLEME
FOTO: TARA RADOVANOVIĆ/TANJUG

Stariji su najsavjesniji, ali mladima smo koronom, da bismo zaštitli sve ljude, a prije svega starije ili one koji imaju druge komorbititete, uništili život – rekao je Vučić za Prvu.

On je to izjavio upitan da prokomentariše jučerašnji masovni odlazak u šoping povodom tzv. Crnog petka, uprkos upozorenjima ljekara da je zdravstveni sistem pred “pucanjem”.

Kaže i da zato što su dočekali jedan dan da bi nešto imali ne može oštro da ih osuđuje.

Pročitajte još

– Ja se njima izvinjavam što smo njihovu sadašnjost tokom godinu dana gotovo uništili, ali molim sve ljude za odgovornost – poručio je Vučić.

Kada je riječ o epidemiološkim mjerama u cilju očuvanja zdravstvenog sistema, on je rekao da će država da uradi ono što mora.

– Ako budemo morali da uvodimo teže mjere uvodićemo ih – rekao je predsjednik.

Povodom situacije u Nišu kaže da je stanje srećom nešto lakše nego u Beogradu i nekim drugim dijelovima Srbije.

Dodaje da se kriva u Beogradu nešto zaravnjuje i da će i otvaranjem novih koviod bolnica u Batajnici i Kruševcu za 15, do 16 dana situacija biti olakšana.

On očekuje da će time da se pomogne i Nišu i kliničkom centru u tom gradu.

– To je ono što možemo da uradimo, a sve ostalo je na odgovornosti ljudi – zaključio je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije