Hronika

Mladen Samardžija još uvijek pod istragom: Tužilaštvo traži novi pritvor do PODIZANJA OPTUŽNICE

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je produženje pritvora za naredna tri mjeseca Mladenu Samardžiji koji je u decembru 2023. godine po potjernici Interpola uhapšen na Jahorini.

Mladen Samardžija još uvijek pod istragom: Tužilaštvo traži novi pritvor do PODIZANJA OPTUŽNICE
FOTO: MUP SLOVENIJA

Samardžija, koji se dovodi u vezu sa Kavačkim klanom i koji je prije hapšenja okarakterisan kao jedan od najtraženijih bjegunaca za kojim je tragao i Europol.

Mladen Samardžija je rođen 1990. godine, a tereti se da je kao član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne grupe iz Crne Gore pod nazivom “Kavački klan”.

Preko Skaj komunikacije koordinirao je rukovanje i isporuku ilegalne droge i novca te vrbovao nove članove kriminalne grupe. Kaznenim radnjama sebi je protupravno pribavio veliku imovinsku korist.

Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražitelja slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Pročitajte još

U decembru 2023. godine u okviru akcije “Tokio” je uhapšen Samardžija, a prilikom pretresa apartmana u kojima je Samardžija boravio na Jahorini pronađena je droga, novac te više različitog oružja.

Konkretno, tog dana je oduzet jedan kilogram opojne droge kokain, 8.000 KM, 122.580 eura, četiri pištolja, laptop, više mobilnih telefona, manja količina “marihuane”, 20 komada metaka kalibra 9×19 mm i više vozila i to “golf 7”, #polo”, “audi RS3”, “ford focus” i “škoda oktavia”.

Samardžija je još uvijek pod istragom i optužnica nije podignuta, a on se trenutno sumnjiči za krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlašteni promet opojnim drogama, pranje novca i ometanje rada pravosuđa, piše Klix.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu