Hronika

MLADIĆ IZBODEN NOŽEM Sa tri ubodne rane prebačen u bolnicu

Noć u Beogradu je, prema rečima dežurnog ljekara Hitne pomoći, protekla relativno mirno. Dežurala je 21 ekipa plus jedna pedijatrijska koje su obavile ukupno 100 intervencija, od kojih je sedam bilo na javnim mjestima.

MLADIĆ IZBODEN NOŽEM Sa tri ubodne rane prebačen u bolnicu
FOTO: M. ŠURJANAC/RAS SRBIJA

U 21.20 sati, na Vračaru kod Mekenzijeve ulice broj 70, dogodila se saobraćajna nezgoda sa dva lakše povrijeđena učesnika koji su prevezeni u Urgentni centar.

Pročitajte još

U 21.40 kod Cvetanove ćuprije broj 18, 20-godišnji mladić je u tuči povređen oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem i on je sa tri ubodne rane na ekstremitetima prevezen na Ortopedsku kliniku na Banjici.

Kao i svake noći, bilo je nekoliko intervencija na javnim mjestima zbog intoksikacije alkoholom, a sve takve slučajeve ekipe Hitne pomoći prevozile su na detoksikaciju do odeljenja toksikologije VMA. Prema riječima dežurnog doktora, protekle noći je bilo 26 interkliničkih transporta kovid pacijenata u kovid bolnicu u Batajnici i tri novozaraženih koji su prevezeni do Infektivne klinike KCS.

U velikom broju su se javljali hronični pacijenti, najviše astmatičari, kardiovaskularni pacijenti, osobe sa psihijatrijskim poremećajima i hipertenzičari, ali primetno veći broj građana je tražio savet ljekara zbog povišene temperature i simptoma prehlade ili gripa, rečeno je iz službe Hitne pomoći.

Prihvati notifikacije