Društvo

Mladost i struka pokreću CHECK IN “Postavljamo temelje za najveću regionalnu konferenciju o turizmu!”

Koji su standardi i trendovi u turizmu i kako strateški odgovoriti na njih? Šta podrazumijeva proces brendiranja i pozicioniranja jedne lokacije na turističkoj mapi regije? Odakle finansirati razvojne projekte u turizmu? Kako najefikasnije komunicirati sa ciljnom publikom?

Najava za sajam u Trebinju
FOTO: MARKETING AGENCIJA MANIA

Ovo su samo neke od tema koje će okupiti ključne ljude iz regiona na prvoj CHECK IN konferenciji o turizmu 5. i 6. oktobra u Trebinju.

– Učešće su potvrdili brojni donosioci odluka. Učestvovaće stručnjaci iz industrije turizma i marketinga, pružaoci turističkih usluga i proizvoda, turističke organizacije iz regije, domaće i strane agencije, te predstavnici lokalnih zajednica. Turizam je strateška i razvojna šansa mnogih zemalja, a pogotovo naše, koja obiluje kako prirodnim, tako i kulturnim bogatstvima i brojnim sadržajima za turiste. Zato je glavni cilj pokrenuti stručne diskusije koje će rezultirati kvalitetnim zaključcima, kao i razmijeniti iskustva i nova znanja na korist svih radnika u turizmu – rekli su iz marketinške agencije MANIA, organizatora konferencije.

Ministarstvo turizma i trgovine Republike Srpske podržalo domaću inicijativu za regionalnu konferenciju o turizmu

Dvodnevna konferencija će učesnicima pružiti brojna predavanja o aktuelnim temama i relevantne panel diskusije. Učestvovaće predstavnici svjetskih agencija sa interesom za naše turističke lokacije i biće to odlična prilika domaćim pružaocima usluga za prezentaciju, umrežavanje i pokretanje saradnje.  

– Pokrenuli smo rješavanje ključnih pitanja u oblasti turizma, poput nedostatka radne snage, legalizacije pružalaca turističkih usluga i smanjenja sive ekonomije. Dogovorili smo mnoge saradnje sa stranim partnerima, poput njemačkog GIZ-a, povodom razvoja održivog turizma i zelenih destinacija. Organizacija CHECK IN konferencije, koja će okupiti važne sagovornike iz svijeta turizma, od velikog je značaja jer će sigurno ubrzati sve pozitivne procese na kojima radimo. Ministarstvo trgovine i turizma  Republike Srpske će aktivno učestvovati i iskoristiti ovu priliku kao zamajac za nove dobre ideje i unapređenje turizma u Srpskoj – izjavio je ministar Denis Šulić.

Naša netaknuta priroda, bogata tradicija i živopisna mjesta kao nepresušna inspiracija za agenciju MANIA  

– U svom poslu uvijek rado promovišemo očaravajuću ljepotu naše zemlje. Posebno nam je drago kada u kampanjama imamo priliku prikazati svjetskoj publici sva naša predivna mjesta i turističke potencijale. Mi vidimo tu vrijednost koju imamo i na koju svi trebamo biti ponosni, ali moramo to što imamo pretvoriti u turistički proizvod po standardima modernih turista, te na pravi način promovisati – naveli su iz agencije MANIA kao razlog svoje motivacije za pokretanje ovog događaja.

Agencija MANIA iza sebe ima mnogo uspješnih i nagrađivanih projekata iz oblasti marketinga u turizmu, kao što su promotivni spotovi i kampanje za Banjaluku, Sarajevo, Trebinje, Sutjesku i mnoge destinacije i festivale u Evropi. Agencija je zaslužna i za razvoj turističkog brenda Republike Srpske, čiji je promo spot proglašen najboljim na svijetu. 

Sve informacije o konferenciji možete pratiti na zvaničnoj stranici na www.checkin-conference.com, kao i na zvaničnim profilima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram).

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu