Magazin

Mnoga zvuče suludo: Ovo je spisak NAJBIZARNIJIH IMENA koje roditelji daju djeci u Beogradu

Buduće da često govorimo koliko je važno da se ime za dijete izabere prije svega zdravorazumski, ipak, neki roditelji se odluče za ektremnije varijante, međutim to često rezultira promjenama kada to dijete odraste.

Dvije bebe s kapicama
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT

Prema jednom od izvještaja Zavoda za Statistiku i Informatiku grada Beograda zabilježena su u neka zaista neobična imena djece.

Pa su se tako na listi našli: Zeka, Plamen, Mrgud, Jorgovan, Granit, Dren, Omiljen, Ris, Jasen, Biserko, Dinarko, Svilenko, Tarzan, Gljeb, Svila, Vidra, Pepeljuga, Duga, Mirođija, Pobeda, Pravda, Željica, Zdravica, Lasta, Bistrica, Hajdi, Sjajna, Princeza, Blagodarna…

Pročitajte još

Zato mnogima i nije čudno kada neko ko se zove Gljeb, Zeko ili Vidra čim napuni odgovarajuće godinebrže bolje popune neophodne formulare i podnesu zahtjev za promijenu imena.

Ipak, imena koja se najčešće mijenjaju su nešto jednostavnija: Nikola (promijenjeno u Vladimir, Andrija, Mladen, Bojan); Saša (promijenjeno u Aleksandar, Saša-Daniel, Miša, Aleksandar-Saša); Nenad (promijenjeno u Nebojša, Danijel, Obren, Vladimir); Goran (promenjeno u Marko, Zdenko, Bojan) ; Damir (promenjeno u Damnjan, Danilo, Dejan).

FOTO: HALIDONMUS/YOUTUBE/SCREENSHOT
FOTO: HALIDONMUS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Marija (promijenjeno u Valentina, Ana-Marija, Desanka, Maja, Anastasija); Sanela (promijenjeno u Sanja, Nela, Aleksandra, Olivera); Dragana (promijenjeno u Viktorija, Nina-Dragana, Dunja-Dragana, Danijela, Anđela); Maja (promijenjeno u Marija, Marijana, Elvira); Zorka (promijenjeno u Kristina-Zorka, Zorica)…

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije