Politika

„MNOGI ODBIJAJU POSLUŠNOST DODIKU“ Marković objavio da članovi gradskih i izbornih komisija u Srpskoj neće da podnesu ostavku

Ne poštuju Narodnu skupštinu Republike Srpske, ne poštuju njene zaključke koje su sami usvojili, kako onda očekuju da drugi, uključujući i njihove podređene, poštuju njihove zahtjeve?

„MNOGI ODBIJAJU POSLUŠNOST DODIKU“ Marković objavio da članovi gradskih i izbornih komisija u Srpskoj neće da podnesu ostavku
FOTO: GRAD BIJELJINA
Slaviša Marković

Ovako je Slaviša Marković, poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, prokomentarisao, kako kaže, činjenicu da već sada mnogi okreću leđa i odbijaju poslušnost Dodiku i SNSD režimu odbijajući da podnesu ostavke u izbornim komisijama.

Danas su predsjednik RIK i još četiri člana podnijeli ostavke, a šta je sa stotinama drugih članova organa za provođenje izbora, članova opštinskih i gradskih izbornih komisija? Pojedini članovi gradskih izbornih komisija koji dolaze iz vladajuće koalicija na nivou RS već su se izjasnili da neće ispoštovati ovaj zahtjev Vlade i Milorada Dodika, što implicira da se polako ograđuju od njihove politike. Imamo primjer i Gradske izborne komisije Bijeljina koja je pod direktnom kontrolom skupštinske većine koju predvodi SNSD, ali su u zvaničnom saopštenju jasno istakli da članovima počinje i prestaje teći mandat tek sa odlukom/saglasnošću CIK BiH – kaže Marković.

Pročitajte još

Da je i ovo još jedna populistička i neozbiljna igra u režiji SNSD, koju provode bez jasnog plana, Marković vidi i u činjenici da je zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Staša Košarac uputio poziv članovima CIK iz Republike Srpske da podnesu ostavke, ali da zvaničnog zahtjeva, kako tvrde, nije bilo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu