Sudbine

Mnogi su pokazali da imaju veliko srce: Na donatorskoj večeri prikupljeno više od 24.000 KM za pomoć porodici iz Bijeljine

Na donatorskoj večeri u Bijeljini organizacije Srbi za Srbe prije događaja i na događaju prikupljeno je 24.100 KM od potrebnih 40.000 KM za adaptaciju kuće porodice Krstić-Marinković iz Bijeljine koja ima troje djece i živi uz velike zdravstvene i finansijske poteškoće.

Grupa ljudi na okupu
FOTO: SRNA

Drugoj donatorskoj večeri u Republici Srpskoj više od 80 gostiju u Bijeljini odazvalo se pozivu ove humanitarne organizacije da prisustvom i donacijama pomogne ovoj porodici, saopšteno je iz Humanitarne organizacija “Srbi za Srbe“, koja očekuje određeni broj uplata i u narednim danima.

Na humanitarnoj aukciji licitirana je ikona Majke Božije Trojeručice iz manastira Hilandar i dres reprezentativca Srbije Luke Jovića.

Pročitajte još

Izvještaj sa tačnim podacima biće objavljen na sajtu www.srbizasrbe.org.

Program je otvoren blagoslovom oca Velislava Mišure i pozdravnom riječju domaćinaVladimira Sarića i predsjednika Organizacije u Republici Srpskoj Saše Vignjevića, nakon čega je pušten film u kojem su prikazani ostvareni rezultati Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u prethodnih 18 godina.

Za zabavni dio večeri bili su zaduženi ansambl “Fenečki biseri” i bend “Stara priča”.

Osim Trebinja i Bijeljine, Humanitarna organizacija Srbi za Srbe ove godine održaćedonatorske večeri i u Beogradu 13. juna, 20. juna Čačku i 12. septembra u Novom Sadu.

Ova organizacija postoji od 2005. godine i do danas su uspjeli da pomognu više od 3.200 porodica sa više od 15.000 djece.

Do sada je prikupljeno gotovo 24 miliona KM donacija, dok su samo u prethodnoj godini prikupili više od šest miliona KM.

Iza njih je rekordna godina kada je riječ o pomoći i isporučenim donacijama u Republici Srpskoj – ukupna vrijednost isporučene pomoći u 2022. godini iznosila je više od 1.300.000 KM, pomogli su 17 porodica sa 85 djece, isporučili pomoć za četiri doma zdravlja, dva vrtića, jednu osnovnu školu i Narodnu kuhinju Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske u Trebinju.

Donatorska veče u Bijeljini održana je u utorak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije