Kultura

“Mnogo uzbuđenja je nestalo” Vudi Alen snima novi film, vjerovatno i posljednji

Reditelj Vudi Alen, koji se suočio sa negativnim reakcijama u Holivudu nakon što ga je usvojena kćerka optužila za seksualno zlostavljanje, rekao je u utorak da će ove jeseni snimiti novi film u Parizu i da bi to mogao da bude njegov posljednji filmski projekat.

“Mnogo uzbuđenja je nestalo” Vudi Alen snima novi film, vjerovatno i posljednji
FOTO: JAVIER ETXEZARRETA/EPA

Alen (86) je u rijetkom intervjuu razgovarao s glumcem Alekom Boldvinom o svojoj karijeri i novoj knjizi “Zero Gravity”, zbirci humorističkih eseja.

– Mnogo uzbuđenja je nestalo – rekao je Alen o snimanju filmova.

– Ranije kada bih snimio film, on se prikazivao u bioskopima širom zemlje. Sada snimite film i dobijete nekoliko nedjelja u bioskopu, onda ide na striming ili plaćanje po gledanju. Meni to ne predstavlja užitak – rekao je reditelj, prenosi B92.

Alen nije iznio detalje o svom novom, ujedno i pedesetom po redu, filmu.

Oskarom nagrađen četiri puta, reditelj filma “Eni Hol” i drugih komedija više puta je demantovao optužbe da je 1992. zlostavljao svoju usvojenu ćerku Dilan Farou.

Mnoge slavne osobe u Holivudu distancirale su se od Alena nakon što je pokret #MeToo postao globalan 2017. i skrenuo novu pažnju na seksualno nedolično ponašanje. HBO je ponovo razmotrio optužbe protiv Alena u seriji “Allen protiv Farrow” iz 2021.

Prihvati notifikacije