Politika

"Mogli su da osjete šta je sloboda i život bez straha" Nešiću zahvalnica jer je pomogao dolazak djece sa Kosova u Srpsku (FOTO)

Ministru bezbjednosti BiH Nenadu Nešiću uručena je zahvalnica za podršku u organizovanju posjete djece sa Kosova, koji su proveli odmor i posjetili nekoliko gradova u Republici Srpskoj.

Milorad Arlov i Nenad Nešić
FOTO: MB BIH

Zahvalnicu je uručio predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov.

On se ranije zahvalio Savjetu ministara za razumijevanje, te Ministarstvu bezbjednosti BiH i ministru Nenadu Nešiću koji su podržali ovaj 11. po redu projekat.

Arlov je naglasio da je ministar Nešić posebno emocijom i posvećenošću podržao ovu posjetu, te dobijanje odobrenja za ulazak djece u BiH pod posebnim uslovima.

Podsjetio je da je u Višegradu uz dobrodošlicu i zajednički obilazak Andrićgrada Nešić obezbijedio ručak i osvježenje za oko 270 djece i nastavnika iz Leposavića, Zvečana, Novog Brda, Šilova, Vitine, Parteša i Pasjana.

Milorad Arlov i Nenad Nešić
FOTO: MB BIH

Pročitajte još

Nešić je istakao zadovoljstvo što je bio u prilici da pomogne dolazak i dočeka djecu sa Kosova.

– Ne smatram da sam išta posebno uradio, osim onog što bi uradio svaki čestiti čovjek. Drago mi je što smo mogli da ugostimo djecu sa Kosova i Metohije u Republici Srpskoj i da im poželimo dobrodošlicu. Na taj način su ovih deset dana mogli da osjete šta je to sloboda i život bez straha. I najmanje što smo mogli da uradimo je da ovu djecu dočekamo kako to i dolikuje i da pokažemo pravo lice – rekao je Nešić pohvalivši veliki doprinos i višegodišnju posvećenost Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji i njegovog predsjednika Milorada Arlova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu