Politika

“Mogu odmah da pripreme krivične prijave” Dodik ponovio da Srpska neće poštovati nametnuti zakon o OHR

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Republika Srpska neće poštovati nametanje zakona OHR da moraš da ga poštuješ.

Milorad Dodik daje izjavu
FOTO: SRNA

Komentarišući informaciju da OHR priprema izmjene Krivičnog zakona BiH kojim je predviđeno krivično gonjenje za nepoštovanje odluka visokog predstavnika, Dodik je rekao da Srpska neće poštovati takvo nametanje.

– Pa šta ako i donese? OHR će donijeti zakon da moraš da ga poštuješ? Eto mi kažemo da nećemo. Pa, mogu pripremiti krivične prijave čim donesu taj zakon. Dakle, tjeraju nas uz zid i do mjesta u kome nema više povratka i mi ćemo donijeti naše odluke o status – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je naglasio da bi američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju bilo pametno da se ne miješa u unutrašnje stvari BiH, te da bi i ljudima iz Sarajeva bilo pametno da prihvate dijalog.

– Mi hoćemo i možemo da budemo u BiH pod uslovom da se vrati izvorni Dejtonski sporazum sa kreacijama koje smo mi spremni da dogovorimo na nivou BiH, a ne sa silom koju nama nameću ovdje – rekao je Dodik.

On je dodao da će “lažni Šmit proći kao što su prošli juče avioni”.

Pročitajte još

– Šta su time dobili od Srba? Dobili su prezir u smislu – što nam to radite, zašto to nama činite, zašto izbjegavate da naši ljudi učestvuju u odlučivanju? Ako Amerika hoće da ovdje ima saradnju – imaće je. Mi smo spremni da sarađujemo s njima, ali nismo spremni da budemo podanici. Srbi su naprosto takvi – rekao je Dodik.

Nakon NATO bombardovanja 5 puta povećan broj malignih oboljenja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je u Srpskoj pet puta povećan broj malignih oboljenja nakon NATO bombardovanja i da se Srbi nikada neće radovati stranim avionima, pogotovo onima koji su bacali osiromašeni uranijum po njima.

– Idite sada u Klinički centar na Odjeljenje pedijatrije i vidjećete novorođenu djecu i onu koja imaju nekoliko godina, koja sada boluju od malignih oboljenja – rekao je Dodik, komentarišući jučerašnje nadlijetanje američkih bombardera iznad gradova u BiH.

Dva lanser bombardera Vazdušnih snaga SAD “B-1B” izvršili su juče niski prelet iznad gradova u BiH.

Iz Ambasade SAD su upozorili da su te letjelice “u stanju brzo ispustiti ogromne količine preciznog i nepreciznog naoružanja protiv bilo kojeg neprijatelja, bilo gdje u svijetu, u bilo koje vrijeme”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije