Društvo

MOGU U STAROSNU PENZIJU Završeno povezivanje staža za radnike pet preduzeća u RS

Fondu PIO RS uplaćeno je ukupno 2.331.164,02 KM za socijalno zbrinjavanje radnika u Srpskoj, odnosno na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje i povezivanje staža radnika, a na osnovu odluke Vlade RS od 30. decembra prošle godine.

MOGU U STAROSNU PENZIJU Završeno povezivanje staža za radnike pet preduzeća u RS
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Od toga je 134.505,59 KM za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 23 radnika iz 14 preduzeća koji su se prijavili na javni poziv Fonda u novembru prošle godine, i koji sa ovom uplatom stiču uslove za starosnu penziju.

Preostali dio od 2.196.658,43 KM raspoređuje se za uplatu doprinosa za sve radnike u preduzećima AD Industrija konfekcije „Novoteks“ iz Trebinja, AD „Izvor“ iz Bileće, DP za unutrašnju i vanjsku trgovinu „Kozaralijek“ iz Prijedora, Urbanistički zavod Republike Srpske a.d. iz Banja Luke i JODP Kulturni, sportski i rekreativni centar iz Bratunca. Ovim su u potpunosti izmirene obaveze za sve radnike u navedenim preduzećima – saopšteno je iz Fonda PIO RS.

Radnici za koje su uplaćeni ovi doprinosi mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju u Fonda PIO RS, odnosno u nadležnoj poslovnici Fonda.