Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOJA BANJALUKA Maja Nikolić: Grad studenata iz cijele Srpske

Banjaluka
Autor:

Foto: RAS Srbija

Banjaluka, grad gdje obale zapljuskuje Vrbas, kao jedna od većih gradova Republike Srpske je mjesto koje za svakog ima po nešto i spreman je primiti svakog novog stanovnika ili nekim dijelom sebe očarati svakog turistu.

Volim Banjaluku, ljude koji žive u njoj, ulične prodavace kokica ili cveća, svakog prolaznika koji odiše ponosom na svoj dom. U predvečerje, kada dan polazi u svoj smiraj, zagledavši se samo u svjetla grada, sa Banj brda ili nekog drugog mjesta, u čovjeku prodiše odmor i lakoća. Volim Banjaluku jer je grad studenata iz cijele Srpske, koji je dodatno ožive.

U Banjaluci mi se sviđa što se konstantno dešavaju raznovrsne aktivnosti, projekcije filmova ili predstave pa do sportskih utakmica, što nudi širok spektar mogućnosti za mladog čovjeka da pronađe interesovanje ili zanimaciju.

Ono što mi se ne sviđa u Banjaluci je to što mislim da je najviše aktivnosti i posjećenih mjesta u centru grada, a da nekakva lijepa mjesta u prirodi, koja su malo udaljena ili nedovoljno promovisana, ostaju rezervisana samo za ljude koji ta mjesta od ranije poznaju.

Smatram da je Banjaluka, jedan lijep grad i grad koji ima blistavu budućnost, koji samo treba uz razne planove, projekte i dodatne aktivnosti da podstakne mlade da ostanu u njoj i da svoje vještine usavršavaju radeći u svojoj zemlji.

 

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO