Sudbine

"Moja obaveza je da kažem istinu" Merima Isaković nakon optužbe protiv Lečića

Glumica Merima Isaković kaže za da je spremna da svjedoči protiv Branislava Lečića, za koga u ispovijesti "Nedeljniku" tvrdi da je pokušao da je siluje 1978. godine, a koga je njena koleginica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu optužila za silovanje 2012. godine.

"Moja obaveza je da kažem istinu" Merima Isaković nakon optužbe protiv Lečića
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, SCREENSHOT/RAS SRBIJA

Merima Isaković ističe da ne dovodi u pitanje svoje svjedočenje protiv Lečića, ukoliko je tužilaštvo pozove.

– Naravno da ću svjedočiti. Vjerujem da je reći istinu fundamentalna obaveza svake savjesne osobe. Ne mogu direktno svjedočiti o događaju nasilja nad Danijelom jer mu nisam direktno prisustvovala, ali mogu svjedočiti o ličnosti Branislava Lečića i svom dramatičnom iskustvu vezanom za njega. Nadam se da će se druge žrtve osmjeliti da se oglase, ako ih ima – kaže glumica za Blic.

Pročitajte još

Merima Isaković dodaje da želi da čitaocima da prostora da prožive tešku i šokantnu priču koju je iznijela u tekstu za Nedeljnik. Na naše pitanje da li se čula sa Danijelom Štajnfeld kaže:

– Ne. Ne poznajem Danijelu, prvi put sam čula za nju kada sam prošle nedjelje pročitala o njenoj traumi. Do mene vijesti stižu sa zakašnjenjem jer mnogo radim.

Merima Isaković danas živi na Novom Zelandu i bavi se kliničkom psihologijom. U opširnoj ispovesti za Nedeljnik opisala je stravične detalje seksualnog nasilja koje je, kako tvrdi, doživjela od Lečića u stanu u kojem je u to vrijeme živio sa svojom majkom. Merima je tada imala 18 godina, a Lečić 22.

Glumica Danijela Štajnfeld prethodno je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjavila da je Branislav Lečić misteriozni “moćnik iz filmske industrije” koji ju je silovao u maju 2012. godine.

Prihvati notifikacije