Zabava

"MOJI SINOVI ĆE DOBITI POJAČANJE" Seka o proširenju porodice, životu u oskudici i pomaganju školarcima

Pjevačica Seka Aleksić izazvala je pravu pompu kada je odlučila da pokloni deset haljina maturantkinjama koje nemaju novca da kupe sebi toaletu za taj važan dan.

"MOJI SINOVI ĆE DOBITI POJAČANJE" Seka o proširenju porodice, životu u oskudici i pomaganju školarcima
FOTO: P. DIMITRIJEVIĆ/RAS SRBIJA

Seka kaže zna kako je djevojkama koje te važne večeri žele da se pojave u najboljem izdanju, ali da im finansije to ne dozvoljavaju jer je i sama bila u sličnoj situaciji, piše Blic.

– Vjerujem da i da nisam bila u takvoj situaciji da bih isto uradila jer sam naučena da poklanjam, pomažem i vjerujem da je svrha našeg postojanja da činimo dobra djela. I kada nisam imala, i sada kada imam da sebi priuštim razne krpice, ja sam davala kako prijateljima, tako i ljudima koji nemaju. Poenta mog javnog obraćanja i jeste da dam podstrek da i drugi to čine. Postalo je fraza, ali je istinito – naše malo nekad može biti mnogo nekom drugom.

Koliko je siromaštvo uticalo na vas kao ličnost da uvijek budete borac u životu i da se ne oslanjate na nekog, već da sami krčite svoj put?

– Vjerujte mi da i kad sam najmanje imala ja sam bila srećna jer sa pored sebe imala zdravu porodicu. Svakako, naravno da je uticalo. Znala sam da kad budem bila zrela da radim, da ću dati sve od sebe da uvijek budem bolja i da sada svojoj djeci obezbijedim sve što je potrebno. Veljko me je kroz zajednički život naučio da malo šire razmišljam od moje karijere, koja je svakako prioritet, i ja sam se opustila i sada imam razne izvore prihoda, ali i dalje svaki taj posao je meni zanimljiv i sa ljubavlju ga radim.

Jakov i Jovan će imati obezbijeđenu budućnost s obzirom na vaš status koji imate kada je riječ o finansijama. Da li ste i zbog toga spokojni?

– Moj suprug i ja se trudimo da ih učimo pravim vrijednostima od malih nogu. Sigurno je sa će od nas imati podršku i pomoć, ali ćemo težiti ka tome da rade posao koji vole, zarađuju za sebe i svoju porodicu, a mama i tata će biti tu uvijek kao vjetar u leđa.

Promijenili ste se od trenutka kada ste postali majka. Da li sada više praštate ljudima, imate više razumjevanja prema ljudima?

– Ja sam i prije dece praštala ljudima. Ne želim da živim u lošim i ružnim osjećanjima. Svima oprostim, ali blizu sebe uvijek držim ljude koji su mi istinski prijatelji, koji vole mene i moju porodicu i obrnuto.

Šta je za vas sreća?

– Zdravlje moje porodice. Osmijeh koji imamo na licu svakog jutra kad se ugledamo. Posao koji volim i publika koja prati i cijeni ono što radim.

Našli ste životnog saputnika koji razumije vaš posao i podržava vas. No, šta zna kod Veljka da vas izbaci iz takta?

– Kako godine prolaze, sve više shvatam koliko sam sazrela pored Veljka i koliko ništa u mom životu ne bi bilo isto da on nije naišao. Pravi stub porodice i podrška. Teško je baš Veljka tako lako izbaciti iz takta. On je tačan, pravičan i voli uvijek red da se zna. Pa eto, možda nekad kad skrenem sa puta, naljuti se i vrati me u pravac.

Vaše najveće bogatstvo, ako zanemarimo materijalno je zdrava i srećna porodica. Da li ste na to najviše ponosni, da li je to vaš najveći uspjeh?

– Naravano. Daće bog da nas bude još više. Što je više djece to je kuća srećnija. Nadam se, uz vjeru u boga, da će Jakov i Jovan dobiti još braće ili sestara.

Rekli ste da želite da imate petoro djece. Da li biste voljeli da sljedeće dijete bude djevojčica?

– Šta god da je – voljela bih.

Prihvati notifikacije