Hronika

"MOLILI SMO BOGA DA MAKAR ONA PREŽIVI" Lenina smrt skrhala oca druge poginule djevojčice

– Molili smo boga da makar Lena preživi. Nadao sam se da će izdržati. Plakali smo kao kiša kada smo čuli da je preminula – ovim riječima Srećko Kocić iz Čokota, otac Marijane Kocić (17), jedne od žrtava, opisuje teške trenutke nakon što je saznao da je u petak uveče u KC Niš, poslije pet mjeseci, bitku za život izgubila i njihova komšinica i dalja rođaka Lena Ilić.

"MOLILI SMO BOGA DA MAKAR ONA PREŽIVI" Lenina smrt skrhala oca druge poginule djevojčice
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Lena je pohađala Srednju umjetničku školu u Nišu, a Marijana Srednju stručnu školu, ali su se poznavale iz komšiluka jer žive na sto metara jedna od druge u Čokotu kod Niša, kao i iz autobusa kojim su zajedno išle u svoje škole.

Marijana i Lena su bile dvije učenice sa najboljim prosjekom u svojim školama, imale su sve petice. Osim što su komšinice, sretale su se svakodnevno jer su istim autobusom išle u školu – počinje priču Srećko dok mu naviru sjećanja.

Iako jedva hoda sa štakom zbog povrede kičme, Srećko redovno prati suđenje vozaču autobusa Milanu Zdravkoviću, kome prijeti maksimalno osam godina zatvora zbog strašnog udesa.

– Pet mjeseci nemam sna, što zbog bolesti, što zbog toga jer mi se svake noći vraćaju slike od Marijaninog rođenja pa sve do dana smrti. Taj šofer autobusa nije ubio samo Marijanu, ubio je cijelu našu porodicu. On je po mom mišljenju najveći krivac za tragediju – kaže Srećko.

Kaže da je i 80 godina zatvora malo za to što je vozač uradio, a kamoli osam godina, koliko mu prijeti po zakonu.

– Marijana je željela da položi vožnju i upiše policijsku ili vojnu akademiju. Ubio je budućeg akademskog radnika i buduću majku – priča Srećko kroz suze.

(Blic)