Politika

"MOLIM VAS DA NAS ZAŠTITITE OD OVE TORTURE" Draško Stanivuković ponovo izazvao buru u Skupštini

Poslank PDP Draško Stanivuković ponovo je imao šou u parlamentu Srpske, čime je uspio da iznervira brojne poslanike vladajuće koalicije, koji su zamolili potpredsjednicu skupštine Željku Stojičić da ih zaštiti od njega.

"MOLIM VAS DA NAS ZAŠTITITE OD OVE TORTURE" Draško Stanivuković ponovo izazvao buru u Skupštini
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Možda nisam imao 20.000 glasova na proteklim izborima, ali jesam nekoliko hiljada. Nisam se javljao u protekla dva dana, ali evo, danas se javljam i molim vas da nas zaštitite od ove torture – kazao je poslanik Socijalističke partije Srđan Todorović, aludirajući na Stanivukovića, koji se tokom današnje rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima u NSRS u više navrata javljao za riječ.

Stanivuković je prethodno ušao u verbalni okršaj sa Stojičićevom, koja ga je u više navrata opomenula kako se ne drži teme dnevnog reda te da krši skupštinski poslovnik.

– Imam osjećaj kao da sam u ringu ovdje i moram da se borim za riječ. Hoću svoje tri minute, vratite mi moje vrijeme – zavapio je Stanivuković, nakon što mu je u više navrata oduzeta riječ jer se nije držao dnevnog reda.