Zabava

MONAŠKI PUT Milan Stanković na Veliku Gospojinu oblači mantiju i postaje iskušenik u manastiru (FOTO)

Pjevač Milan Stanković posljednjih godina povukao se iz javnog života, a od tada se spekuliše o tome da će se zamonašiti.

Milan Stanković se zamonašio
FOTO: MILANSTANKOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT/UROŠ ARSIĆ/RINGIER

Milan mjesecima unazad vrijeme provodi u manastiru Podmaine pored Budve, gdje pomaže monasima. Kako se navodi, upravo u tom manastiru je njegov duhovnik, kao i bliski rođak, pa je vjerovatno zbog toga izabrao upravo to mjesto gdje bi kroz razna poslušanja i poslove pripremio sebe za monaški put, čemu već duže vrijeme teži.

Milan Stanković u Nevesinju
FOTO: FACEBOOK/CENTAR ZA KULTURU NEBOJŠA GLOGOVAC NEVESINJE

Nekadašnja Zvijezda Granda u tom manastiru provodio je po nekoliko dana, kasnije i po par mjeseci, a u posljednje vrijeme gotovo da i ne napušta svetinju.

Milan će, kako sada stvari stoje, uoči manastirske slave, na praznik Velike Gospojine 28. avgusta, dobiti blagoslov za početak iskušeničkog života.

Pročitajte još

Navodi se da će tom prilikom obući prvi put mantiju, a koliko će njegov iskušenički staž trajati, a može i do tri godine, zavisi od odluke igumana manastira.

Nakon vijesti da će se zamonašiti, Milan se oglasio na svom Instagram storiju, gde je kratko napisao: “Džaba se trudite”. Međutim, nije poznato da li je ovim želio da demantuje ove navode, piše Blic.

milan stanković
FOTO: MILANSTANKOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Inače, pjevač na svojim društvenim mrežama nerijetko objavljuje fotografije manastira, a nedavno je objavio da se nalazi na svetom mjestu. Takođe, nedavno je primjećen i na jednom crkvenom predavanju u Nevesinju.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije