Svijet

MONSTRUOZNO! Prerušen u kurira UBIO ŠESTOČLANU PORODICU, jer nisu rekli gdje mu je bivša žena

Ronald Haskel iz Jute osuđen je zbog ubistva šestoro članova porodice svoje bivše žene u Teksasu, a za ovaj zločin prijeti mu smrtna kazna.

MONSTRUOZNO! Prerušen u kurira UBIO ŠESTOČLANU PORODICU, jer nisu rekli gdje mu je bivša žena
FOTO: HARRIS COUNTY SHERIFF'S OFFICE / EPA;

Haskel (39) je proglašen krivim zbog ubistva roditelja Stivena i Kejti Stej i njihovo četvoro djece, Brajana (13), Emili (9), Rebeke (7) i Zaka (4) u julu 2014. godine, piše Blic. Kako je navela policija, Haskel je doputovao iz Kalifornije u Hjuston i napao sestru svoje bivše žene, njenog muža i petoro djece u njihovoj kući. Sve ih je ubio metkom u potiljak, dok je peto dijete, tada 15-godišnja Kasidi, spasila tako što ju je metak okrznuo, a ona se pravila da je mrtva.

Tužioci traže smrtnu kaznu, ali je na poroti da odluči da li će Haskel biti pogubljen ili osuđen na doživotnu robiju, prenio je NBC njuz. Haskelovi advokati su tvrdili tokom suđenja da je on poremećen i da je čuo glasove koji su ga naveli na ubistva.

Očekuje se da će porota vijećati oko dvije i po nedjelje. Preživela Kasidi je svjedočila, okružena rođacima. Ona je na memorijalnoj službi za mrtve članove svoje porodice 2014. zahvalila zajednici za podršku i rekla da je tješi to što zna da su njeni roditelji, braća i sestre “na boljem mestu”.

Vidjeću ih ponovo jednog dana – rekla je ona tada.

Haskel se prerušio u kurira “FedEksa” kad je otišao do kuće Stejovih, očigledno tražeći svoju bivšu ženu, Kejtinu sestru Melani. On je provalio u kuću i zavezao Kasidi. Kad se ostatak porodice pojavio u kući Haskel ih je sve vezao i tražio da mu kažu gde je njegova bivša supruga. Kad su oni rekli da ne znaju, jednog po jednog ih je ubio metkom u potiljak.

Ranjena Kasidi se pravila da je mrtva dok Haskel nije otišao i identifikovala ga je kad je policija došla. Ona je policiji rekla da je Haskel planirao da ode od kuće njene bake i dede da ubije i njih. Policija je međutim uspjela da ga uhvati.