Sudbine

“Morski vuk” danas bi napunio 74. godine: Supruga objavila emotivnu poruku

Prije nešto više od tri godine, 29. jula 2018., napustio nas je legendarni hrvatski pjevač Oliver Dragojević. Danas, na dan kada bi proslavio rođendan, njegovi voljeni osjećaju posebnu prazninu.

“Morski vuk” danas bi napunio 74. godine: Supruga objavila emotivnu poruku
FOTO: VLADIMIR NEŠOVIĆ/RAS SRBIJA

Kako kažu legende nikada ne umiru, a Oliverovi bezvremenski hitovi nastavljaju odjekivati ulicama gradova.

Ni njegova supruga Vesna nije skrivala koliko joj nedostaje.

– Dragi naš dida, danas 7.12. navršio bi 74 godine. Tužni smo bez tebe. Puno te voli tvoja familija, kao što si ti volio nas – napisala je Vesna uz njegovu pjesmu “Kad mi dođeš ti”.

DRAGI NAS DIDA,DANAS 7. 12. NAVRSIO BI 74 GODINE.TUZNI SMO BEZ TEBE. PUNO TE VOLI TVOJA FAMILIJA KA STA SI TI VOLIO NAS ❤️

Posted by Vesna Dragojevic on Monday, December 6, 2021

U čast njegovog rođendana, tradicionalno će se pjevati u pjevačevoj rodnoj Veloj Luci, a porodica će posjetiti njegov grob.

– Otkako je umro nismo slavili njegov rođendan. Živjeli smo 46 godina zajedno. On je za svoje rođendane radio humanitarne koncerte. Oliver vam se držao ovoga: “Ja ću vama pokloniti, nemojte vi meni”. I tako je i bilo – rekla je Vesna za hrvatske medije i dodala kako u početku nije znala da se sprema koncert.

Za Oliverov rođendan oglasili su se i njegovi brojni obožavatelji, prenosi Klix.

“Naš Oli, hvala ti na svemu”, “Naš lipi anđele”, “Nedostaješ, hvala ti za sve čarobne note”, “Sretan rođendan, najveća legendo”, “Dan kada je rođen vjerovatno najveći muzičar na ovim prostorima”, “Živiš u svima nama”, “Uvijek u srcu. Vrijeme ne može izblijediti ovu veličinu”.

Oliver je preminuo u 71. godini nakon borbe s teškom bolesti.

Odlazak legendarnog hrvatskog pjevača oplakivao je cijeli region, a najviše je bila pogođena njegova voljena Dalmacija.

Njegovom ispraćaju u Splitu prisustvovalo je na hiljade ljudi te stotine brodica koje su Olivera poslale na posljednju plovidbu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu