Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MOZAIK PRIJATELJSTVA Humanitarni broj 1416 aktivan do kraja meseca

Banjaluka
Autor:

Foto: Mozaik prijateljstva /Facebook Screenshot

Do kraja jula aktivan je humanitarni broj 1416 za podršku radu javne kuhinje „Obrok ljubavi“ koju vodi udruženje „Mozaik prijateljstva“.

Ovo udruženje brine o 950 ljudi koji nemaju krov nad glavom, pruža im i jedini topli obrok dnevno u svojoj javnoj kuhinji, a hranu dostavljaju i velikom broju nemoćnih i oboljelih građana.

Kako su naglasili iz udruženja, ljeto je posebno kritično jer u tom periodu imaju slabo donacija, navodeći i da je do 15. jula bilo 3.000 poziva na humanitarni broj,

Volonteri na Obilićevu organizuju još dnevna druženja za stara lica, pripremaju praznične svečane ručkove, vode humanitarnu šivaonicu kao i razne akcije humanitarnog karaktera. Kroz javno kupatilo svakodnevno pomažu stotinu sugrađana. U toku je i otvaranje dnevnog centra za beskućnike, a u planu je da bude uskoro otvoreno i prenoćište za ljude koji nemaju gde da spavaju.

“Mozaik” postoji od 2014. godine, dobitnik je Plakete za izuzetna humana dela od Grada, a u ovoj godini odlikovani su Medaljom zasluga za narod.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO