Regioni

M:tel poklonio dijagnostički aparat Domu zdravlja Drvar

Zahvaljujući kompaniji “m:tel”, stanovnici opštine Drvar sada u okviru Doma zdravlja u ovom gradu imaju mogućnost obavljanja specifične analize krvi pomoću novog imunodijagnostičkog aparata, a koji do sada ova ustanova nije imala.

M:tel poklonio dijagnostički aparat Domu zdravlja Drvar
Foto: M:tel/RAS Srbija

Predstavnici kompanije “m:tel”, zajedno s konzulom Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru Predragom Mitićem, danas su uručili donaciju ove kompanije Javnoj zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Drvar.

Riječ je o imunodijagnostičkom aparatu, koji će građanima ove opštine omogućiti dijagnostiku za koju su ranije upućivani u Banjaluku ili u Livno. Između ostalog, na navedenom aparatu mogu da se rade srčani markeri, tumorski markeri, hormonski status štitne žlijezde, kao i niz analiza poput markera upalnih stanja za blagovremeno postavljanje dijagnoze i pružanje adekvatne medicinske pomoći.

Kako ističu u “m:telu”, društvena odgovornost je način poslovanja koji u ovoj kompaniji zauzima važno mjesto, a sve s ciljem stvaranja što boljih uslova za život svih građana. Stoga ulaganje u zdravlje već decenijama unazad uživa konstantnu podršku ove kompanije, kako za veće centre, tako i za manje zajednice poput opštine Drvar.

Vanja Balaban, v.d. direktora Doma zdravlja Drvar, zahvalila je “m:telu” i Konzulatu Srbije na vrijednoj donaciji i istakla kako će ovaj medicinski aparat pomoći građanima Drvara i Bosanskog Grahova u unapređenju zdravstveno zaštite.

Donacija medicinskog aparata Domu zdravlja nastavak je podrške opštini Drvar, koju je “m:tel” realizovao u prethodnom mjesecu, kada je uručio sportsku opremu ustanovama i klubovima u ovom gradu, a u saradnji s Ambasadom Republike Srbije u BiH.