Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MUK I STRAH U ULICI NASILNIKA Sin poznatog Surčinca koji je ranio suprugu pred djetetom već je NASRTAO NA TEODORU

Hronika
Autor:

Foto: Oliver Bunić/RAS Srbija

Sin poznatog surčinskog kriminalca Dragoslav Jovanović (25), koji je naočigled svog djeteta ranio suprugu Teodoru (25) u Bloku 45 na Novom Beogradu pa potom sebi pucao u glavu, nalazi se u teškom stanju. Teodora se nakon operacije oporavlja, svjesna je i komunikativna.

Jovanović je supruzi pucao u grudi i rame dok je šetala njihovog jedanaestomjesečnog sina, a kako se nezvanično saznaje, prije pucnjave došlo je do rasprave između rastavljenih supružnika, navodno zbog viđanja djeteta.

Nakon što je upucao suprugu, Jovanović je, vjerovatno misleći da ju je ubio, pobjegao nekoliko metara dalje, a onda sebi pucao u glavu.

Jezivoj sceni prisustvovala je njihova jedanaestomjesečna beba koja je bila u kolicima i koja, srećom, nije povrijeđena. Dragoslav i Teodora su, kako se saznaje, u porcesu razvoda, a on je zbog nasilja u porodici imao mjeru zabrane prilaska koja mu je istekla u aprilu i koju, prema do sada poznatim informacijama, nije kršio.

Prema saznanjima Blica, Teodora je pre nekoliko mjeseci napustila kuću u kojoj je sa Jovanovićem živjela u Surčinu i sa bebom se vratila na Novi Beograd, kod svojih roditelja.

U zavučenoj ulici u Surčinu, pored mahom trošnih kuća, po svom izgledu ističe se dom porodice Jovanović. Kuća je opasana zidinama visokim desetak metara, kapija je zatvorena tako da nije moguće vidjeti dvorište, a na njoj se nalazi nekoliko kamera za video nadzor.

Niko od, vidno uplašenih, komšija nije znao, ili nije htio, da priča o Dragoslavu, niti njegovoj porodici.

Pojedine komšije su tek rekle da su Jovanović i njegov brat kao djeca bili dobri, ali su dodali da nisu znali da Teodora više ne živi s njim u kući, kao ni zbog čega.

Niko od susjeda nije znao ni da nam kaže čime se bavi porodica Jovanović, kao ni to zašto im je kuća opasana visokim zidinama i video nadzorom. Međutim, primjetno je bilo da su na pomen njihovog prezimena svi bili u nekakvom strahu.

– Ne znam ništa ni o toj porodici, imamo korektan komšijski odnos i to je to – objašnjava komšinica dok je suprug povlači za ruku i signalizira joj da ne govori previše.

Strah i strepnju komšija objašnjava činjenica da je Dragoslav zapravo jedan od dvojice sinova Ljubomira Jovanovića – Staklenog, surčinskog kriminalca koji se iz tih voda povukao prije više od deceniju. Za vrijeme svoje kriminalne karijere hapšen je zbog trgovine ukradenim automobilima, kao i nedozvoljenog nošenja oružja.

Bio je svjedok pokušaja ubistva Ljubiše Buhe Čumeta 2002. godine, a sa Čumetovim bratom Novakom našao se na optuženičkoj klupi zbog sumnje da su od leta 1998. do kraja 2002. iznuđivali novac jednom surčinskom biznismenu. Prilikom jednog pretresa 1998. u njegovom “pajeru” je navodno pronađena policijska radio-stanica, značka Žandarmerije i rotaciono svetlo.

Nije kršio zabranu prilaska

Nasilje u porodici prijavljeno je 30. marta nakon čega je Dragoslavu izrečena zabrana prilaska Teodori, koju on nije kršio. Zabrana prilaska istekla je u aprilu. Kako se saznaje iz pouzdanih izvora, Dragoslav, osim ovoga i saobraćajnih prekršaja, nije imao posla s policijom, za razliku od oca i brata Gvozdena. Iako je završio fakultet, nije nigde zaposlen.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO