Banjaluka

MUK U SKUPŠTINI Stanivuković traži da mu neko objasni zašto je dobra odluka o realokaciji, odbornici ćute

Cilj ove odluke je onemogućiti gradonačelnika da odlučuje o bilo čemu, iako do sada nikada nismo vidjeli ovakvu odluku, a večeras nema objašnjenja zašto to traže.

MUK U SKUPŠTINI Stanivuković traži da mu neko objasni zašto je dobra odluka o realokaciji, odbornici ćute
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivulović, komentarišući amandman na Prijedlog odluke o izvršenju budžeta, kojim se traži da se gradonačelniku oduzme mogućnost realokacije sredstva.

– Ovo je presedan, nikada se nije desilo do sada. Skupština traži da odlučuje o tome da li će se novac prebaciti sa jedne stavke na drugu. To se nekada rješavalo i bez gradonačelnika, ali su to načelnici odjeljenja radili. Nekada se uključio gradonačelnik, nikada skupština – rekao je gradonačelnik.

On je dodao da je godišnji prosjek realokacija 160 godišnje, što znači da bi se skupština trebala sastati još toliko puta.

Gradonačelnik već sat vremena traži da mu neko od odbornika skupštinske većine objasni zašto se ova odluka predlaže, ali se odbornici skupštinske većine, koji su predložili amandman, ne javljaju za diskusiju.

Pročitajte još

Odbornik Pokreta Banjaluka zove, Saša Lazić, poručio je da je spreman do zore ostati kako bi se bar inatili odlukama skupštinske većine koja predlaže ovakve amandmane i ne želi da diskutuje o njima.

Ćutolozi

Kad odem u PDP ljudi mi kažu “svaka čast, baš si se borio, podržavamo to”, pa me zanima da li nekim odbornicima kada dođu u svoju stranku kažu “svaka čast, odlično ste ćutali, vi najbolje ćutite”.

Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, komentarišući odbornike koji su danas na skupštinskom zasijedanju ćutali više sati.

– Da li vama, kada dođete na sjednicu partije kažu “svaka čast, super ste ćutali, niko ne ćuti kao vi”, “toliko dobro ćutite, opet ćemo vas kandidovati” – upitao je Stanivuković odbornike.

Podsjećamo da vanredna sjednica Skupštine Grada traje danas od 14 časova.