Društvo

“MUKA NAS JE NATJERALA DA SE OKUPIMO” Poljoprivrednici nezadovoljni odnosom nadležnih prema agrarnom sektoru

Naši zahtjevi ostaju isti - zaštita poljoprivredne proizvodnje, sprečavanje prekomjernog uvoza i nelojalne konkurencije.

“MUKA NAS JE NATJERALA DA SE OKUPIMO” Poljoprivrednici nezadovoljni odnosom nadležnih prema agrarnom sektoru
FOTO: SRPSKAINFO

Poljoprivredna proizvodnja mora biti jedan od strateških pravaca razvoja, poručili su semberski poljoprivrednici koji su se danas okupili na kod Agrotržnog centra u Bijeljini, te u koloni odvezli do terminala Perić u Dvorovima.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

Na ovaj način su , kako su istakli, pokazali nezadovoljstvo odnosom nadležnih prema agrarnom sektoru.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača Semberije i Majevice Savo Bakajlić kaže da je poljoprivreda na koljenima.

 – Evo vidite, narod je rekao svoje. Okupili smo se iz svih semberskih i majevičkih sela jer nas je natjerala muka.  Ukoliko se nešto ne promjeni, mnogi poljoprivrednici će obustaviti proizvodnju, farmeri , ratari, povrtari, svi grcamo u problemima. Volio bih da se  danas pohvalim nekim rezultatima , a ne da izlazimo na ulicu i tu tražimo svoja prava. Nije nam cilj da pravimo haos na ulicama i granici nego da samo ukažemo na svoje probleme kako bismo ih riješili -istakao je Bakajlić. Povrtar Goran Simić iz Velike Obarske poručuje nadležnima da poljoprivreda ne smije biti na koljenima.

FOTO: SRPSKAINFO
FOTO: SRPSKAINFO

– Moramo zadržati mlade ljude na selu. Moramo im pomoći da od svog rada dostojanstveno žive. Naročito na području koje jedan od najvećih proizvođača povrća i koji predstavlja žitnicu RS – kaže Simić

Skup, koji  su obezbjeđivali propadnici Policijske uprave Bijeljina održan  je uz poštovanje svih epidemioloških  mjera.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije