Banjaluka

"MUP je Izvršni komitet Izvršnog komiteta SNSD" Begić dobio poziv za saslušanje

Odbornik PDP, Ivan Begić dobio je poziv za saslušanje u banjalučkoj policiji, zbog ometanja ili sprječavanja djelovanja državnih organa, kako je navedeno u pozivu.

"MUP je Izvršni komitet Izvršnog komiteta SNSD" Begić dobio poziv za saslušanje
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ministarstvo unutrašnjih poslova je Izvršni komitet Izvršnog komiteta SNSD, poručio je Ivan Begić nakon što je dobio ovaj poziv za saslušanje.

– Ovo stvarno ljuti čovjeka. Imate slušaj da presuđeni kriminalac Marinko Lovre (ženi izvadio zdrav organ, primao mito) za šta je i presuđen umjesto da ide u zatvor, dobije od Vlade Đajića posao da nas liječi u UKC Republike Srpske. Nevjerovatno. Onda Izvršni komitet donese odluku da popravi rejting stranke u Banjaluci i to misli da radi političkim progonom preko MUP – kaže Begić.

Begić poziva MUP da “prestane proganjati građane zbog javno izraženog mišljenja, pa sviđalo se ono nekome ili ne”.

Pročitajte još

– Dan slobode medija koji se u svijetu danas obilježava bi trebao biti opomena i za MUP. Sjetimo se da su 25. decembra 2018. na Trgu Krajine svijetu pokazali da su iznad svakog čovjeka, pa i medija. Taj dan su hapšeni i novinari, mlatili i krv prolili narodnim predstavnicima, zbog čega su kažnjeni na idućim izborima. Ako ovako nastave nisam siguran da li će se dobro provesti na izborima 2022. godine – zaključio je Begić.

Dodaje da mu poziv nije uručen lično, te ističe da su podaci u njemu netačni, zbog čega će, kaže, razmisliti da li će se tako “nepismeno napisanom pozivu” odazvati.

– Ako nisu u stanju napisati poziv, kako očekujete da su u stanju pravično provesti prekšajni ili krivični postupak – kategoričan je Begić.

On ističe da mu se na teret stavljaju prekršaji iz člana 22. i 24. Zakona o javnom redu i miru koji se odnosi na ometanje ili sprečavanje djelovanja državnih organa, ali naglašava da nije precizirano kada je to uradio i gdje.