Hronika

Muškarca udario traktorom, pa ga pretukao: Određen pritvor osumnjičenom, prijeti mu kazna zatvora do 10 godina

Okružni sud u Doboju odredio je pritvor Ć.M. (22) iz ovog grada zbog sumnje da je udario traktorom M.M., a potom ga pretukao drvetom i nogama, te na kraju ostavio da leži u šumi.

Muškarca udario traktorom, pa ga pretukao: Određen pritvor osumnjičenom, prijeti mu kazna zatvora do 10 godina
FOTO: SCHUTTERSTOCK
HAPŠENJE REŠETKE ZATVOR

Prethodno je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, nakon ispitivanja osumnjičenog Ć.M., predložio da mu bude određen pritvor, a tereti ga da je bio saizvršilac pokušaja ubistva.

– Osumnjičenom se stavlja na teret da je 12. oktobra oko 19 sati, na području Dervente, nakon što je zajedno sa jednim maloljetnikom isjekao ogrevno drvo i prevozio ga traktorom, pokušao ubiti M.M., koji je stao ispred traktora u namjeri da ih zaustavi – navode iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Zadobio teške povrede

Dvadesetdvogodišnjak je, kako ga terete, na M.M. krenuo traktorom i udario ga prednjim dijelom te radne mašine.

– M.M. je tada pao na zemlju, a nakon toga je, kako se sumnja, Ć.M. sišao sa traktora i zajedno sa maloljetnikom nekoliko puta udario drvetom i nogama u glavu i tijelo M.M. – istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

M.M. je, naglašeno je, zadobio tešku povredu, opasnu po život, odnosno prelom lijeve temporalne kosti glave i prelom rebara.

Pročitajte još

– Osumnjičeni je zajedno sa maloljetnikom otišao, a M.M. je ostao da leži u šumi – naveli su iz dobojskog tužilaštva.

Tužilac je predložio da se odredi pritvor osumnjičenom, kako on, eventualno, ne bi ometao krivični postupak uticajem na svjedoka. Pritvor je, između ostalog, zatražen i zbog visine zaprijećene kazne – može se izreći zatvor od 10 godina, pa i teža kazna.

Odlučujući o prijedlogu tužilaštva, sudija Okružnog suda u Doboju je odlučio da dvadesetdvogodišnjeg Ć.M. pošalje mjesec dana iza brave, pišu Nezavisne.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije