Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MUŽ NEGODUJE, ONA NE Melanija Tramp stavila masku na lice i obratila se CIJELOM SVIJETU (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Michael Reynolds/EPA

Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Tramp uključila se u borbu protiv korona virusa.

Nakon što je njen suprug Donald Tramp izjavio kako se ne može zamisliti da nosi masku, Melanija je snimila video u kojem promoviše nošenje zaštitnih maski, nakon čega je na Tviteru objavila i svoju fotografiju s maskom.

– Dok Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) nastavlja proučavati širenje korona virusa, nadležni preporučuju da nosite zaštitne maske na javnim mjestima, na kojima je teško održavati mjere socijalnog distanciranja, poput trgovina prehrambenim proizvodima i apoteka – poručila je Melanija.

Prva dama podijelila je fotografiju sebe kako nosi pamučnu masku za lice, čime je postala prvi član Trampove porodice koji je javno rekao da će nositi masku, piše CNN.

– Zapamtite, to ne zamjenjuje socijalno distanciranje. To je samo još jedna mjera kako bismo bili sigurni – naglasila je u videu.

Predsjednik Tramp je barem dva puta testiran na Covid-19, oba ispitivanja su bila negativna, navodi Bijela kuća. Prva dama testirana je barem jednom na virus, kako tvrdi njen portparol, i nalaz je takođe bio negativan, prenosi Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO