Svijet

MUŽ ZABRINUT "Ime koje je žena izabrala za dijete može da mu UPROPASTI ŽIVOT”

Bračni par koji ima kćerku, nedavno je dobio i sina, a dogovor koji imaju između sebe je da žena da ime novorođenoj bebi. Međutim, izabrala je ime za koje otac smatra da će djetetu izazivati nevolje u životu, pa je utjehu potražio na jednom forumu.

MUŽ ZABRINUT "Ime koje je žena izabrala za dijete može da mu UPROPASTI ŽIVOT”
FOTO: SHUTTERSTOCK

Muškarac je objasnio da se on i žena zabavljaju od 14. godine i vjenčali su se vrlo mladi, ubrzo su dobili i kćerku, a zatim odlučili da se na kratko razdvoje zbog problema u braku, piše Miror.

U međuvremenu, njegova žena je ušla u vezu sa svojim prijateljem.

Moja supruga se osjećala prilično loše i ušla u vezu sa svojim dugogodišnjim prijateljem, zatim je zatrudnila. Kada je bila u šestom mjesecu, mi smo se pomirili, a bebin otac se i nije mnogo interesovao za nju. Pitao je da abortira i rekao da neće da ima nikakvu ulogu u djetetovom životu – piše muškarac.

Poslije pomirenja, par se složio da zajedno odgaja dijete i sve je išlo prilično glatko do porođaja.

– Dogovor je bio da ja dam ime našoj kćerki i nazvao sam je Šarlot. Mojoj supruzi se nije dopadalo to ime, pa smo se dogovorili da ona bira sljedeći put – objašnjava otac.

Njegova supruga inspiraciju je dobila iz jedne knjige koju je čitala i odlučila da njihovog sina nazove nesvakidašnjim imenom.

– Prišla mi je i rekla da je čitala knjigu i pronašla savršeno ime. Pitao sam je koje, a ona je sa ushićenjem rekla: “Utorak”. Glasno sam se nasmijao, dok nisam shvatio da je ozbiljna. Rekla je da jeste i da je to njena konačna odluka – priča muškarac.

Uprkos tome što joj je naveo razloge zbog kojih ne bi trebali tako da nazovu sina, uključujući i onaj da će ga djeca maltretirati zbog imena, ona nije odustajala, prenosi Blic.

– Rekao sam joj da jedinstveno ime ne znači da treba da se zove po danima u nedjelji. Ona to nije željela da sluša i istakla da mrzi ime Šarlot i podsjetila me na dogovor. Tvrdio sam da je to potpuno drugačija stvar, budući da je Šarlot normalno ime i da se našoj kćerci niko neće smijati zbog toga. Odmah se naljutila i na kraju mi rekla da se ne miješam, jer dijete čak ni nije moje – priča zabrinuti otac.

Kasnije je priznala da je prenaglila i izvinila se svom suprugu, a korisnici foruma nisu je poštedjeli u komentarima na ovaj post.

Većina se složila da je i sam dogovor oko imena bio greška i da su zajednički trebali da izaberu imena djece.

“Da budemo fer, Utorak je prilično glupo ime”, “Možda da mu ostavite Utorak za srednje ime, a izaberete neko drugo”, “Ne mogu da prebolim činjenicu da ti je na kraju rekla da dijete svejedno nije tvoje”, samo su neki od komentara, dok je neko napisao: ” Planirate da odgajate dijete drugog muškarca sa skoro bivšom suprugom, vaša veza je očigledno na tankom ledu, a vaš najveći problem je ime djeteta?”.