Gradovi

NA ČELU DERVENTE PO PETI PUT Miloradu Simiću uručeno uvjerenje o novom mandatu

 Predsjednik Opštinske izborne komisije (OIK) Derventa Cvijo Aničić uručio je danas uvjerenje o dodjeli mandata novoizabranom načelniku opštine Miloradu Simiću, koji je na proteklim lokalnim izborima osvojio peti mandat.

NA ČELU DERVENTE PO PETI PUT Miloradu Simiću uručeno uvjerenje o novom mandatu
FOTO: SNA

Simić je istakao da iza opštinske vlasti stoje rezultati i da je za to zaslužan tim ljudi, a ne jedan čovjek.

– Derventa je zauzima dobro mjesto među lokalnim zajednicama Republike Srpske. Od jako nerazvijene opštine ispunili smo neke parametre i postali smo razvijena opština . rekao je Simić.

On je zahvalio na podršci biračima koji su mu ukazali povjerenje da osvoji peti mandat, kao i stranačkim kolegama, predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, te šefu opštinskog Izbornog štaba Igoru Žuniću.

Predsjednik OIK Derventa Cvijo Aničić rekao je da CIK BiH, zbog epidemiološke situacije, nije organizovao svečanu sjednicu povodom podjele uvjerenja o dodjeli mandata novoizabranim gradonačelnicima/načelnicima i odbornicima.

– Uvjerenja su juče preuzeta u CIK-u. Danas smo uručili sertifikat novoizabranom načelniku, a u toku je uručivanje uvjerenja i izabranim odbornicima – rekao je Aničić i dodao da se sa podjelom uvjerenja stvaraju uslovi za konstituisanje lokalne vlasti.