Banjaluka

"Na dnevnom nivou zaprimimo i do 1.300 zahtjeva" Veliko interesovanje penzionera za besplatan javni prevoz u Banjaluci

Nastavljena je predaja zahtjeva za besplatne karte za javni prevoz, a do sada je zahtjev za ovu mjeru podrške predalo oko 8.500 naših sugrađana.

"Na dnevnom nivou zaprimimo i do 1.300 zahtjeva" Veliko interesovanje penzionera za besplatan javni prevoz u Banjaluci
FOTO: GRAD BANJALUKA/SCREENSHOT

Kako je rekla koordinator za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza Tanja Palačković, ove sedmice zaprimljeno je oko 6.500 zahtjeva, dok je u prošloj sedmici zahtjev predalo preko 2.000 penzionera i lica starijih od 65 godina.

-Iako na dnevnom nivou zaprimimo i do 1.300 zahtjeva zahvaljujući našem dobro organizovanom timu i našim zaposlenima proces predaje zahtjeva odvija se nesmetano – izjavila je Palačkovićeva.

Ona je podsjetila da svi zainteresovani penzioneri, ali i lica starija od 65 godina zahtjev za izdavanje besplatne kartice mogu predati u prostorijama bivšeg Vojnog odsjeka, Udruženja penzionera Grada Banjaluka u Grčkoj ulici, ali i  u prostorijama svih mjesnih zajednica.

– Potrebno je da penzioneri uz popunjen zahtjev prilože: dvije fotografije, kopiju lične karte, uvjerenje o prebivalištu i ček od posljednje penzije. Kada je riječ o licima starijim od 65 koja nemaju penziju, umjesto čeka od penzije potrebno je da prilože ovjerenu izjavu da ne uživaju penziju ovdje niti u inostranstvu – rekla je Tanja Palačković.

Pročitajte još

Podsjećamo, gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem uvela je besplatan javni prevoz kao novu mjeru podrške penzionerima i licima starijim od 65 godina. Kroz ovu sistemsku mjeru podršku Grada dobiće 48.000 naših sugrađana.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu