Sudbine

NA FAKULTET KRENULA SA 10 Djevojka doktorirala na Univerzitetu u Arizoni sa 17 godina

Američka tinejdžerka iz Čikaga Doroti Džin Tilman Druga prošle godine je doktorirala na Univerzitetu u Arizoni sa samo 17 godina, dok je fakultet upisala sa deset.

Doroti Džin Tilman
FOTO: NEWS.WTTW.COM/SCREENSHOT

‘U decembru prošle godine je uspješno odbranila doktorsku disertaciju i postala najmlađa osoba sa doktoratom u oblasti integrisanog bihejvioralnog zdravlja na Univerzitetu u Arizoni, rekla je za ABC profesorka Lesli Menson.

Tilman, koju inače zovu “Doroti Genije, unuka je nekadašnje članice gradskog vijeća Čikaga Doroti Tilman.

Majka je Doroti Džin upisala na koledž okruga Lejk u sjevernom Ilinoisu, gdje je završila prve dvije godine studija psihologije 2016. godine.

Dvije godine kasnije diplomirala je na njujorškom koledžu Ekselsior sa diplomom humanističkih nauka.

Master studije završila je na koledžu Juniti u Mejnu, prije nego što je upisala doktorat na Univerzitetu Arizone.

Većinu predavanja je pratila onlajn, ali je došla na dodjelu diploma u Arizoni, gdje je održala govor, prenosi Glas Amerike.

Zasluge za svoj uspjeh prepisala je svojoj baki, kao i mami koja joj je bila vodič kroz obrazovanje.

– Sve što smo radile meni nije djelovalo nenormalno, niti neobično, sve dok nije počelo da privlači toliku pažnju – rekla je Tilman za AP.

Priznala je da nije imala standardno djetinjstvo i da nije imala mnogo zajedničkog sa vršnjacima.

Voli ples, a osnovala je institut “Dorothyjeanius STEAM Leadership”, koji pomaže studentima umjetnosti, nauke, tehnologije, inženjeringa i matematike.

Tilman, unuka nekadašnje članice gradskog vijeća Čikaga Doroti Tilman, u budućnosti planira da se bavi javnim nastupima i da skuplja sredstva za osnivanje svog kampa.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu