Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NA IGORA ISPALJENO 27 METAKA Član zakoričkog klana glavni osumnjičeni

Hronika
Autor:

Foto: Milan Ilić/RAS Srbija

Podgoričanin Vidoje Stanišić uhapšen je zbog pokušaja ubistva Igora Krstovića (35), 28. januara u Zeti.

Prema saznanjima Vijesti on je glavni osumnjičeni u tom predmetu, a policija traga za još jednom osobom. Inače, smatra se da je Stanišić jedan od članova zagoričke kriminalne grupe.

U istoj istrazi 15. februara uhapšen je i Stanišićev bliski rođak Dragiša Bulatović (25), kojeg istražitelji sumnjiče da je pomagao napadačima.

Izvor iz Uprave policije, nije precizirao da li se Stanišić sumnjiči da je vozio automobil iz kojeg je pucao na Krstovića ili da je u njegovim rukama bila automatska puška “M70”, pronađena u zapaljenom automobilu nakon zločina, prenosi Blic.

Vidoje i njegov brat od strica Radisav Gile Stanišić, takođe pripadnik zagoričana, saslušavani su u prvim satima istrage pokušaja ubistva Krstovića. Nadležni Vijestima nisu potvrdili da li je Radisav druga osoba za kojom tragaju.

Policajci su juče pretresli njegovu kuću u Zagoriču, ali njega nisu tamo našli. U policiji je saslušavan i 15. februara, kada je lišen slobode Dragiša Bulatović.

Prema saznanjima “Vijesti”, istražitelji su Bulatovićeve otiske navodno pronašli na flaši sa benzinom korišćenoj za paljenje automobila kojim su napadači pobkegli sa mjesta zločina.

Dan nakon pucnjave u Zeti, izvor iz istrage nezvanično je rekao da su oni koji su zapalili automobil korišćen u napadu napravili brojne greške i ostavili tragove koji mogu pomoći istražiteljima da rasvijetle slučaj.

U automobil Krstovića 28. januara ispaljeno je 27 hitaca iz automatske puške, a prema nezvaničnim informacijama – sedam je završilo u njegovom tijelu. Nakon pucnjave, operisan je u Kliničkom centru, a zatim i u Hanover zbog teških rana iz kog je protjeran i helihopterom deportovan u pravcu Turske na dalje liječenje.

Istražitelji su na Kakarickoj gori pronašli zapaljeni “golf”, za koji, saopštili su, pretpostavljaju da je korišćen u napadu. Pronađena je i automatska puška “M70” iz koje je pucano.

Čekanje ispred zatvora

Članovi takozvane zagoričke kriminalne grupe Radisav Gile Stanišić i Vidoje Stanišić, čekali su prije dva dana Maria Miloševića ispred zgrade Centra bezbjednosti Podgorica.

Oni su plato ispred CB-a napustili nakon što im je javljeno da Milošević ostaje u “betonjerci”.

Gotovo ista ekipa, krajem decembra sačekala je i Slobodana Kašćelana, koji je pušten da se brani sa slobode u sudskom procesu za zelenašenje.

Policija i Specijalno tužilaštvo, označavaju Kašćelana jednim od šefova kavačkog kriminalnog klana.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO