Sudbine

Na izboru za mis pojaviće se BEZ TRUNKA šminke: Takmičarka iz Velike Britanije svojim potezom želi da osnaži žene (FOTO)

El Selin (31) je takmičarka ovogodišnjeg Izbora za mis Velike Britanije i namjerava da se pred žirijem pojavi potpuno bez šminke kako bi osnažila mlade žene kojima je u eri filtera poljuljano samopouzdanje, a ideali ljepote se graniče sa nedostižnim.

Na izboru za mis pojaviće se BEZ TRUNKA šminke: Takmičarka iz Velike Britanije svojim potezom želi da osnaži žene (FOTO)
FOTO: ELLE_SELINE_OFFICIAL/INSTAGRAM SCREENSHOT

Njena odluka je inspirisana borbom koju je prolazila kao tinejdžerka, koju su vršnjakinje maltretirale i koja se šminkala kako bi prikrila svoje nesigurnosti. Sada će, kaže, pokušati da mlade žene osnaži da rade suprotno.

– Već sam sa 13 godina počela da se šminkam, da bih se lakše uklopila – rekla je Selin.

Do 32. godine je promjenila svoj stav. Zato se, kaže, više uopšte ne šminka, a želi da podsjeti i druge da je šminkanje stvar izbora na koji ima pravo svaka žena.

– Ne bi trebalo da se osjećamo kao da nam treba nečija potvrda da smo lijepe – rekla je i dodala da joj je danas za sve što radi dovoljna samo sopstvena potvrda, prenosi Telegraf.

Na njenu su odluku da se na izboru za mis koji će biti održan krajem ove sedmice takmiči bez šminke uticali i pritisci sa društvenih mreža i retuširanih fotografija za koje smatra da mogu da štete mentalnom zdravlju i razvoju mladih djevojaka.

– Ako osvjestim bar jednu devojku, smatraću da moj trud nije bio uzaludan – zaključila je El.

Prihvati notifikacije