Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„NA KOJI NAČIN OMETAMO RAD CRKVE?“ Članovima „Pravde za Davida“ i dalje se ne dozvoljava da uđu u portu hrama u Banjaluci

Društvo
Autor:

Foto: Screenshot BN

U Banjaluci je nastavljeno okupljanje građana „Pravda za Davida“ zbog nerazjašnjenog ubistva banjalučkog studenta Davida Dragičevića.  Policija ni večeras nije dozvolila da građani i članovi grupe uđu u portu hrama.

Iz grupe poručuju da su danas razgovarali sa predstavnicima Crkvene opštine koji su izdali dopis kojim mole policiju da im omogući nesmetan rad, prenosi BN.

Dok policija već peti dan sprečava članove grupe „Pravda za Davida“ da priđu porti hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, jedan od članova grupe, razgovarao je sa predstavnicima Crkvene opštine Banjaluka.

Ozren Perduv kaže da je pitao protojereja koji je potpisao sporni dopis, zbog čega je njemu kao pojedincu, ali i ostalim građanima zabranjenjo i sjedanje na klupe u porti hrama.

Perduv kaže da je suština dopisa koji je crkva poslala na adresu PU Banjaluka, molba da im se omogući nesmetan rad. Pita na koji način oni ometaju rad crkve i sveštenstva?!

Okupljeni građani poručuju da ih ništa neće spriječiti da nastave da se bore za ono zbog čega se okupljaju svakodnevno, 443 dana,  a to su istina i pravda zbog tragične smrti Davida Dragičevića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO