Hronika

NA METI VOZILO BRATA GRANIČNOG POLICAJCA Potraga za osobom koja je postavila bombu ispod „pasata“

Na automobilu ispred porodične kuće braće Bjeletić u Bileći, policija je našla ručnu bombu sa upaljačem bez kašike, koja srećom nije ekplodirala.

NA METI VOZILO BRATA GRANIČNOG POLICAJCA Potraga za osobom koja je postavila bombu ispod „pasata“
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Iz PU Trebinje su danas saopštili  da je bilećkoj policiji juče prijavljeno da je polomljeno prednje vjetrobransko staklo na putničkom automobilu „pasat 6“, vlasništvo V.B. iz Bileće.

Nakon što je dobila prijavu, policija je uviđajem konstatovala dva naprsnuća na prednjem vjetrobranskom staklu. Između vjetrobranskog stakla i haube nađena je ručna bomba sa upaljačem, bez kašike u kesi.

Bombu su uklonili pripadnici Republičke uprave civilne zaštite.O događaju je obavješteno trebinjsko Okružno tužilaštvo, a djelo je okvalifikovano kao krivično djelo ugoržavanje sigurnosti i oštećene i oduzimanje tuđe stvari.

– Pretresom terena je pronađena takozvana kašika bombe koja će, zajedno sa eksplozivnom napravom biti poslata na vještačenje – rekao  je portparol Okružnog tužilaštva Trebinje Srđan Vukanović.

Prema saznanjima Srpskainfo, vozilo je u  vlasništvu  Velibora Bjeletića, čiji je brat  pripadnik Granične policije BiH.