Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“NA NAŠOJ DJECI ZARAĐUJU, PERU NOVAC” Sve više roditelja javno dijeli iskustva o spornim pelenama, Fond obećava rješenje

Društvo
Autor:

Foto: Drasko Stanivukovic/screenshot Facebook

Otkako se zahuktala “afera pelene”, sa javnom nabavkom nekvalitetnih pelena za teško bolesnu djecu i odrasle sa invaliditetom, sve se više korisnika ohrabrilo da javno podijeli svoja loša iskustva.

– Roditelji javite se, ćutanjem samo naša bolesna djeca pate, dosta je tajkuna i kriminalaca. Na našoj djeci da zarađuju i peru novac. E, neće moći, roditelji, pišite Fondu zdravstvenog osiguranja RS, bunite se – stoji u jednoj od mnogobrojnih objava na društvenim mrežama.

Jedan majka je napisala da su pelene koje sada dobijaju na recept “pravo smeće” i da ih “ne vrijedi ni stavljati djeci”.

Među onima koji su se javno pobunili i pisali Fondu su i Predrag i Sanja Trifunović, roditelji male Željane (12), koja pati od teške rijetke genetske bolesti tuberozne skleroze i cijeli život koristi pelene.

– Sve je bilo dobro do januara, dobijali smo odlične pelene sa šest kapi, a od januara katastrofa. Preko fonda možemo dobiti samo jedne pelene, koje su kritične. Nakon dva sata dijete je potpuno mokro, a imamo pravo samo na dvije pelene dnevno. Čak je i naša apotekarka rekla da su ove pelene loše, ali da nema izbora. Pisali smo Fondu, odgovorili su nam jutros. Poručuju da će učiniti sve da korisnici ne ispaštaju, pogotovo djeca. Ostaje nam da vidimo – kaže Sanja Trifunović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO