Politika

Na putu desetak oklopnih vozila ROSU: Na prelazima Jarinje i Brnjak mirno, sve više građana se pridružuje protestima

Na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak za sada je mirno, i dalje je u prekidu saobraćaj u oba smjera, obustavljen je transporta robe i proizvoda ka Kosovu i Metohiji (KiM), a pored puta je parkirano blizu 30 teretnjaka.

Na putu desetak oklopnih vozila ROSU: Na prelazima Jarinje i Brnjak mirno, sve više građana se pridružuje protestima
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Kako javlja izvještač Tanjuga i dalje građani sa sjevera Kosova i Metohije, nezadovoljni odlukama Prištine da zabrani upotrebu srpskih registarskih tablica na Kosmetu, drža pod blokadom dionicu puta Raška Kosovska Mitrovica.

Građani su noć zajedno sa predstavnicima Srpsake liste proveli u mirnom protestu na barikadama i u mjestu Jarinje, kojima se od jutros u protestima pridružuje sve više građana sa sjevera KiM.

Tokom noći na više mjesta na sjeveru Kosmeta postavljeni su transparenti na kojima piše “Dobrodošli u Zajednicu srpskih opština”.

Pročitajte još

Srbi sa KiM na formiranje Zajednice srpskih opština, inače, čekaju već 100 mjeseci, iako je ona predviđena potpisanim Briselskim sporazumom.

Na magistralnom putu Raška – Kosovska Mitrovica u mjestu Jarinje nalazi se desetak bornih, oklopnih vozila specijalne jedinice ROSU.

Srbi sa Kosova i Metohije uznemirila su dešavanja na prelazima Jarinje i Brnjak, pošto su prištinske vlasti poslale naoružane jedinice Rosu.

Situacija nije ništa bolja ni danas, a Rosu su poslale dodatne jedinice na prelaze.

Prihvati notifikacije