Politika

Na sjeveru KiM uhapšeno 8 Srba: U okviru akcije zaplijenjena velika količina oružja (FOTO)

Ukupan broj Srba uhapšenih na sjeveru Kosova i Metohije, za koje se smatra da su povezani sa pucnjavom u selu Banjska i ubistvom pripadnika policije, povećan je na osam, saopštila je danas kosovska policija.

Na sjeveru KiM uhapšeno 8 Srba: U okviru akcije zaplijenjena velika količina oružja (FOTO)
FOTO: STR/EPA

U saopštenju se podsjeća da je u Banjskoj u ponedjeljak uhapšeno dvoje Srba i dodaje da je u okviru akcije hapšenja zaplijenjena velika količina oružja.

Kako se navodi, zaplijenjena su dva vozila, jedno oklopno vozilo, kao i jedno teško vozilo – bager, u kojima je pronađen veliki broj različitog oružja.

Među oružjem koje je zaplijenjeno su i puška kalibra 30 milimetara, dvije duge puške, odnosno mitraljezi, po jedan snajper, minobacač i automatska puška, 74 šaržera za pušku AK47 i devet pancira.

U saopštenju policije tzv. Kosova navodi se, takođe, da su u manastiru Banjska pronađene dvije puške AK47, kao i jedan pancir, koji su, kako se tvrdi, odnijeti sa lokacije na kojoj je ubijen jedan pripadnik policije tzv. Kosova.

Në veri të vendit arrestohen edhe dy persona dhe konfiskohet arsenal armëshPrishtinë, më 26 shtator 2023Vlerësuar në…

Posted by Kosovo Police on Tuesday, September 26, 2023

Pored toga, u saopštenju se dodaje da su na području sela Banjska stacionirane policijske jedinice i da tu, kako se navodi, “pružaju bezbjednost, i omogućavaju i pružaju pomoć prema potrebama i zahtjevima meštana”.

Podsjećamo, u sukobu Srba i pripadnika kosovske policije u nedjelju ujutru u Banjskoj poginula su tri Srbina i jedan pripadnik kosovske policije. Selo Banjska je i dalje blokirano, a juče je uhapšeno još troje Srba, navela je Kancelarija za KiM.

Srpska lista saopštila je da su danas, sutra i prekosutra dani žalosti u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Vlada Srbije proglasila je srijedu za Dan žalosti u cijeloj Srbiji, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije