Zabava

NA SKIJANJU SA SUPRUGOM Alen Islamović u Italiji “puni baterije” za nove koncerte

Za Alena Islamovića protekla godina bila je ispunjena koncertnim promocijama aktuelnog albuma „Tajno“, a nakon 6 mjeseci na turneji i skoro 50 koncerata koje je legendarni pjevač održao širom regiona, na red je došao i zasluženi odmor.

NA SKIJANJU SA SUPRUGOM Alen Islamović u Italiji “puni baterije” za nove koncerte
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Naime, Islamović sa suprugom Marjanom i prijateljima iz BiH, Hrvatske i Slovenije trenutno provodi zimu u popularnom italijanskom skijalištu Livinjo, gdje aktivno odmara, skija i uživa u dugim šetnjama.

Pjevač je veliki ljubitelj skijanja, kojim, kako kaže, održava kondiciju koja će mu trebati u narednom periodu kada nastavi sa solo koncertima, ali i nastupima sa „Bijelim dugmetom“.

Foto: privatna arhiva/RAS Srbija
Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

U Livinjo dolazimo već petu sezonu. Mjesto je smješteno na 1.800 metara nadmorske visine i ima oko 115 km staza, koje su fenomenalno uređene, tako da skijašima pružaju baš pravi užitak. Oni koji ne uživaju u skijanju imaju na raspolaganju oko 1.000 butika, dućana, kafića, restorana. Temperature se kreću od 7 do 17 stepeni u minusu, dani su sunčani, a naveče glavna ulica postaje velika diskoteka. Ja skijam od 1984. godine, dobar sam skijaš i prošao sam sva najljepša skijališta u Evropi. Naučio sam svoju suprugu i kćerke da skijaju, a sada na red dolaze i unuci. Snijeg i planine treba voljeti – kaže pjevač, koji je veliki ljubitelj prirode.

Početkom februara nastavlja brzim radnim tempom i kreće sa koncertima, a prva stanica mu je Irska.

–  Drugog februara održaću koncert u Dablinu, u “Twenty Two Night Clubu”, a 14. marta sa bendom nastupam u “Miracle Clubu” u Rojtlingenu. U martu se pokreće i „Bijelo dugme“, pa će nas naši fanovi tokom ovog mjeseca vikendima moći čuti i vidjeti u Oslu, Gracu, Londonu i Pragu – otkriva Islamović.