Društvo

NA SLJEDEĆOJ SJEDNICI O RADNOM VREMENU KAFIĆA Ovo su nove mere Kriznog štaba, evo šta je odlučeno za vikend

Pozorišta, bioskopi, muzeji i druge institucije kulture prema najnovijim mjerama Kriznog štaba radiće do 21 sat, dok će tržni centri i ugostitetljski objekti i ovog vikenda ostati zaključani.

NA SLJEDEĆOJ SJEDNICI O RADNOM VREMENU KAFIĆA Ovo su nove mere Kriznog štaba, evo šta je odlučeno za vikend
FOTO: FEHIM DEMIR/EPA

Sjednica Kriznog štaba završena je za manje od 45 minuta, a mjere koje su reklaksirane prema našim saznanjima biće prve u nizu o kojima se raspravlja.

Kako javlja izvor Blica, sljedeća sjednica trebalo bi da bude održana u ponedjeljak, a na stolu će tada, prema najavama biti upravo radno vrijeme restorana, kafića i maloprodajnih objekata.

Pročitajte još

Izvori Blica prenose da su ljekari bili izričiti da se ne ublažavaju mjere ovog vikenda i da se sačeka analiza epidemioloških brojki kako bi se u ponedjeljak eventualno relaksirale mjere. Predstavnici vlasti su bili za to da se mjere “olabave” već u subotu i nedjelju, ali će se presjeći prvog radnog dana sljedeće sedmice.

Prijedlog vlasti je, kako saznajemo, bio da se radno vrijeme kafića produži i bude do 20 sati, o čemu će se intenzivnije raspravljati u ponedjeljak.