Društvo

Na snazi NARANDŽASTO UPOZORENJE: Danas se očekuju obilni pljuskovi i grmljavina

Meteoalarm izdao je narandžasto upozorenje za BiH zbog očekivanih obilnih pljuskova praćenih grmljavinom.

Na snazi NARANDŽASTO UPOZORENJE: Danas se očekuju obilni pljuskovi i grmljavina
FOTO: N. MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Očekuje se da će pasti od 20 do 50 litara kiše po metru kvadratnom, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Preporučuje se stanovništvu da zaštite sebe i svoju imovinu zbog mogućeg plavljenja imovine. Moguć je, kako se navodi, poremećaj u snabdijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama.

Prema prognozi, kiša će prije podne zahvatiti većinu predjela, a od sredine dana i tokom popodneva padavine će jačati, pogotovo na sjeveru, sjeverozapadu i istoku, gdje će uz jače pljuskove biti i grmljavine.

Pročitajte još

I danas će biti uslova za lokalne nepogode uz obilne padavine u kratkom periodu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Uveče i tokom noći biće oblačno sa kišom u većini predjela, jedino će na jugu biti suvo.

Vjetar će biti slab, sjevernog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša temperatura vazduha biće od 18 do 23, na jugu do 26 stepeni Celzijusovih.

Temperatura vazduha izmjerena u osam časova: Bjelašnica osam, Čemerno 12, Kalinovik, Han Pijesak, Ivan Sedlo 13, Sokolac 14, Gacko, Mrakovica, Ribnik, Šipovo, Livno 15, Mrkonjić Grad, Rudo, Srebrenica, Sarajevo 16, Višegrad, Novi Grad, Srbac 17, Banjaluka, Bileća, Prijedor, Trebinje, Bihać, Zenica, Tuzla, Sanski Most, Široki Brijeg 18, Doboj 19, Bijeljina, Mostar, Gradačac 20, Neum 22 stepena Celzijusova.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije