Društvo

"Na svečan način iskazano je naše zajedništvo" Nakon što je zaređen na mjesto biskupa, uslijedilo je PRVO OBRAĆANJE Željka Majića

Otvaram svoje ruke i usmjeravam korake na putu ekumenskog i dijaloškog zbližavanja koje je uvijek i svgudje nužno, posebno na ovim našim prostorima i vremenima ispunjenima traumama prošlosti i neugodnih izazova sadašnjosti i budućnosti, istakao je ovo u svom prvom obraćanju biskup Željko Majić, nakon što je zaređan na mjesto banjalučkog biskupa.

novi biskup banjalučke biskupije
FOTO: FENA

On se u svom obraćanju zahvalio papi Franji na povjerenju, kao i svima koji su došli danas u katedralu Svetog Bonaventure. Zaređenju je prisustvovala i majka biskupa Majića.

– Kao što je danas na svečan i Bogu mio način iskazano naše zajedništvo i vaša blizina u ovoj mjesnoj crkvi, molim Gospodina da nas uvijek krasi to jedinstvo u ljubavi za jedno tijelo Kristovo kojem je sam Krist glava, posebno pokazujući brigu za trpeće udove Kristova tijela – istakao je Majić.

Rekao je da ne voli kada se o vjernicima banjalučke biskupije govori kao o građanima drugog reda.

Pročitajte još

– Uz svu svijest da dolazim u biskupiju koja je u prošlom ratu najviše stradala od svih mjesnih crkava i vjerskih zajednica ne samo u Bosni i Hercegovini, sa zahvalnošću Bogu uočavam kako u ovoj biskupiji žive dobri vjernici koji imaju pravo na duhovnu skrb – rekao je on.

Istakao je da je njegova dužnost, što je vjernikovo pravo.

Biskup Majić se zahvalio svom prethodniku Komarici na višedecenijskoj službi, prenose Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije