Politika

„Na teritoriji koju je kontrolisala Armija BiH više nema Srba, a Hrvata je sve manje“ Karamatić poručuje da se radi o samo jednoj od 3 bivše zaraćene strane

Na teritoriji koju je u proteklom ratu kontrolisala takozvana Armija BiH danas više nema Srba i Hrvata je sve manje, rekao je Srni predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) BiH Mario Karamatić.

„Na teritoriji koju je kontrolisala Armija BiH više nema Srba, a Hrvata je sve manje“ Karamatić poručuje da se radi o samo jednoj od 3 bivše zaraćene strane
FOTO: NAŠA TV/SCREENSHOT YOUTUBE

Karamatić je naglasio da čestitka zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića povodom Dana takozvane Armije BiH 15. aprila u kojoj je naveo da je “Armija BiH jedina legalna i legitimna vojna sila države Republike BiH”, pokazuje u kojem pravcu ide politika koju današnje bošnjačke elite pokušavaju sprovoditi.

-Takozvana Armija BiH je samo jedna od tri zaraćene strane u proteklom ratu, a koja je samo za Hrvate imala više od 300 logora na teritoriji koju je kontrolisala – rekao je Karamatić.

Komentarišući ranije izjave bošnjačkih političara koji su govorili da “Armija BiH nije činila ratne zločine”, Karamatić je istakao da kompletan narativ bošnjačkih političara i medija ide u pravcu toga da se svi zločini koje je ova vojska počinila predstave kao stradanja.

-Sutra je godišnjica masakra koji su pripadnici Armije BiH uradili u Trusini kod Konjica i bošnjački mediji će izvještavati da se tu dogodilo stradanje civila, kao da su sletjeli autobusom, a neće pominjati da su ljudi razapinjani na krstove i kako su im glave odrubljivane – rekao je Karamatić.

Pročitajte još

Prema njegovim riječima, ovaj narativ, koji Bošnjaci pokušavaju prodati svijetu, ide sve slabije i teže, zbog toga što su se u svijetu promijenili odnosi.

-Nije to baš kao što je bilo prije pet ili deset godina – zaključio je Karamatić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu