Politika

"Na udaru televizije" Pekićeva pozvala funkcionere iz Srpske da zaštite svoj kadar na BHRT

Poslanica PDP u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Mira Pekić, pozvala je funkcionere Republike Srpske da jedinstveno stanu u zaštitu srpskog kadra na BHRT.

"Na udaru televizije" Pekićeva pozvala funkcionere iz Srpske da zaštite svoj kadar na BHRT
FOTO: PDP

Reagujući na pokretanje disciplinskog postupka i suspenziji urednika u Informativnom programu BHT1 Gordane Dragutinović Mutić i voditeljke vijesti Zorice Jorgić jer je u informativnoj emisiji te televizije rečeno takozvana Armija BiH, Pekićeva kaže da je srpski kadar konstantno na udaru te televizije.

– Živimo u zemlji u kojoj podsjećanje na događaje iz novije istorije svakodnevno, osnovano ili ne, može da povrijedi jednu nacionalnu stranu. Međutim, simptomatično je da srpski kadar bez izuzetka ne smije da progovori, a da je istovremeno program BHRT rezervisan za nekažnjeno veličanje događaja koji druge vrijeđaju, a savršeno odgovaraju bošnjačkoj strani. Uključujući i BHRT-ovu organizaciju proslave 25 godina Dejtona u zgradi Vijećnice u koju Srbi zbog uvredljivog natpisa ne ulaze –  rekla je Pekićeva.

Ona je pozvala i novinarska udruženja, kao i javnost u BiH, da reaguju i zaštite urednice i novinarku BHRT od odmazde i samovolje i podsjetila na nedavni neriješeni slučaj ozbiljnih prijetnji direktoru BH radija Pejki Medić, kao i brojnim slučajevima prijetnji srpskom kadru prije nje.

Prihvati notifikacije