Hronika

“NA ULAZU ME PRESREO PREPLAŠENI DJEČAK” Jezivo svjedočenje komšije mladića čije je tijelo pronađeno jutros

Tijelo mladića L.P. (20) pronađeno je jutros nešto poslije 10 sati u stanu u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu. Slučaj je prijavio njegov maloljetni cimer S. K. (15) inače državljanin Crne Gore.

“NA ULAZU ME PRESREO PREPLAŠENI DJEČAK” Jezivo svjedočenje komšije mladića čije je tijelo pronađeno jutros
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Komšije iz solitera kažu da ovu dvojicu momaka nisu poznavali i da ih nisu viđali te se nagađa da je L.P. živio u iznajmljenom stanu, piše Blic.

– Oko 10 sati me je na ulazu u zgradu presreo momak, dječak praktično, sav usplahiran i molio da pozovem Hitnu pomoć. Rekao mi je da gore na sedmom spratu leži na podu momak koji ne daje znake života. Kada sam pozvao Hitnu pomoć rekli su mi da su već imali takav poziv i da je onaj ko je zvao zvučao neozbiljno i da nije htio da se predstavi – priča A.S. komšija sa drugog sprata u istoj zgradi.

On dodaje da nije znao da objasni Hitnoj pomoći o čemu se tačno radi jer sve što mu je preplašeni tinejdžer rekao bilo je da neko na sedmom spratu leži na podu i ne diše te da ga je on našao u takvom stanju ujutru kada se probudio.

– Poslije mog poziva, dok sam ja došao do kola na parkingu ispred zgrade, stigli su i policija i Hitna pomoć. Poslije ne znam šta se dešavalo. Tog dječka sam prvi put vidio, ne znam ko su bili oni, vjerovatno su bili podstanari jer nisam ništa čuo o njima – kaže A. S.

Takođe, i ostale komšije su u šoku onim što se desilo, a prve informacije o smrti mladića, kako kažu, saznali su iz medija. Niko nije poznavao dvojicu momaka, niti su bila šta neuobičajneo čuli iz tog stana u toku noći.

Prema prvim podacima, S.K. je policiji rekao da je sa L.P. tokom noći konzumirao alkohol i narkotike te se sumnja da je uzrok smrti predoziranje.

Precizan uzrok smrti, utvrdiće dalja istraga.